500 scans voor een hotel

Achter de schermen

C-Hotels is een keten met vestigingen in Blankenberge, Middelkerke, De Panne en Oostende. Het Burlington hotel is een van de driesterrenhotels van deze keten, gevestigd in Oostende. Voor je begint te twijfelen, neen, dit is niet het hotel waar vele de nacht hebben gespendeerd na de teamdag, wel het hotel dat Louise en Robbe samen hebben opgemeten in functie van een uitbreiding!

Vertel eens, hoe zijn ze bij jou terechtgekomen om dit op te meten?

“Ik sta in contact met de interieurarchitect, hij is ook van Roeselare en deze keten is een vaste klant van hem. Ik heb ook al opmetingen gedaan in een ander hotel van deze keten en van het privéhuis van de hotelbaas, dus het was voor de hand liggend dat hij bij mij aanklopte”, steekt Louise van wal.

Wat is het doel van de opmeting?

“Het hotel heeft een klein pand ernaast gekocht. Ze weten nog niet of ze het hotel willen uitbreiden of er iets anders willen starten, maar los daarvan waren er geen plannen van beide gebouwen beschikbaar. Deze hebben ze natuurlijk nodig voor de architect en om de bouwaanvraag te kunnen indienen”, vertelt Louise.

“Het project is begin december opgeleverd dus ze zullen nu beginnen met de bouwaanvraag. Ze moeten dan wel eerst nog beslissen of ze van het pand een uitbereiding, een nieuw hotel of iets anders willen maken. Er moet op veel zaken gelet worden zoals evacuatieroutes en zaken voor de brandveiligheid als dit een hotel of uitbereiding wordt. Hoe dan ook, ze wilden zo snel mogelijk beginnen.”

Zo’n hotel, dat moet toch enkele dagen duren om op te meten?

“In het totaal hebben Robbe en ik zo’n 500 scans op drie dagen tijd gemaakt. Dat is niet zo abnormaal als je weet dat het een hotel is van tien verdiepingen. Elke kamer had ook zijn eigen badkamer, dat zorgde ook voor een portie extra scans!”

Waren er gasten in het hotel? Belemmerde dit jullie werk?

“We kregen een lijst met de kamers die bezet waren, dat waren er gelukkig niet al te veel. Met onze loper konden we dan binnen in de lege kamers. De lijst was zeer handig, ik had er meer aandacht aan moeten besteden”, lacht Louise.

Ik voel een hilarische anekdote aankomen…

“Je bent natuurlijk bezig met 101 dingen op zo’n momenten en ik had niet super goed naar het lijstje gekeken. Op een bepaald moment ga ik dus binnen in een kamer. Fluojas, koffers, meetmateriaal, met alles erop en eraan. Bleek dat die kamer bezet was… “

“Ik trof een ouder koppel in lingerie op het bed aan. Dat was een heel gênant moment. Gelukkig (voor mij) was het koppel verward en dachten ze dat ik van het kuisteam was. De vrouw zei: “De kamer hoeft nu nog niet gepoetst te worden hoor! Je mag straks nog eens terugkomen!”. Om het niet nog gênanter te maken heb ik maar gewoon gezegd dat ik de dag erna wel zou terugkomen om de kamer te poetsen”, lacht Louise. “De kamer ben ik wel nog gaan opmeten, maar poetsen heb ik er niet gedaan!”. Een anekdote om nooit te vergeten.

“Hierna heb ik altijd dubbel gecheckt en extra geklopt om zeker te zijn dat ik de juiste kamer binnen ging!”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link