ADS: Eveline Danneels van MEET HET Assenede

Achter de schermen

Landmeter Assenede Eveline Danneels

OostAsseBasseBOE, sinds 1977 ingeburgerd als ezelsbruggetje bij de scholieren en onderwijzers om de vier deelgemeenten van Assenede te onthouden: Oosteeklo, Assenede, Bassevelde en Boekhoute. Het prachtige krekengebied, de rijke geschiedenis en de creatieve geesten die de stad bewonen zijn een extra stimulans om af te zakken naar de Oost-Vlaamse stad. We kloppen aan bij het powerkoppel Jonas Van Hooreweghe en Eveline Danneels, om de vrouwelijke helft van het duo in de kijker te plaatsen. Welke studies heeft Eveline achter de rug en hoe kwam ze bij MEET HET terecht?

Master in Geomatica en Landmeetkunde

Met een masterdiploma in Geomatica en Landmeetkunde stapte Eveline het werkveld in als GIS-specialist bij Fluxys, beheerder van de hoge- en middendruksgasleidingen in België. Terwijl Jonas verder timmerde aan het opbouwen van MEET HET, besloot Eveline eerst de boot af te houden en enkele jaren later de overstap naar MEET HET te wagen. “Bij elk puntje van kritiek over mijn vorige job stond er iemand klaar om mij erop te wijzen dat het werk bij MEET HET zovele malen leuker is. En dat klopt, een hele dag op een bureau vertoeven is niets voor mij, ik ben graag op terrein, waardoor ik in januari 2019 actief de stap heb gezet. Al in onze studententijd waren we bezig om samen een eigen landmeetkundig bureau uit de grond te stampen, maar aangezien ik zekerheid wou op financieel gebied, besloot ik te wachten tot er zeker voldoende werk was.”

Perfect combineerbaar

Door het kantoor in Assenede gedeeltelijk over te nemen, kan Jonas zich meer focussen op de activiteiten in het hoofdkantoor. Een powerkoppel uit de boekjes dus. 90% van de metingen situeert zich in haar thuisstad, waardoor de combinatie van werken met een gezinsleven perfect mogelijk is. “Momenteel doe ik vooral PV’s van metingen, architectuurmetingen, archeologie en sporadisch een werf uitzetten. Doordat ik mijn eigen agenda kan bepalen en de grote meerderheid van de opdrachten in de buurt gesitueerd zijn, kan ik dit perfect combineren met de twee kleine kinderen”, zo vertelt Eveline. “Momenteel werk ik natuurlijk nog niet zo lang als landmeter-expert, waardoor ik me soms in ingewikkelde situaties bevind. Dan is het kwestie van rustig te blijven en goed alles te bekijken en dan kom ik meestal wel tot de goede oplossing.”

Lees ook