ADS: Louise Criel

Achter de schermen

Van vastgoed naar landmeten

Een uitgaansleven dat uit zijn voegen barst, terrasjes en restaurantjes die gezelligheid naar een hoger niveau tillen en een scala aan mogelijke studierichtingen waardoor elke student toch een fractie van een seconde aan zijn keuze twijfelt; Gent staat met stip genoteerd op de lijst met meest geliefde studentensteden, en met rede. ‘Ik wil Gent nog niet verlaten’, we horen het bij veel studenten door de gangen galmen na het afstuderen. Eenzelfde verhaal horen we bij Louise, met roots in West-Vlaanderen, maar toch ook een beetje met haar hart in Gent. 

“Ik heb vastgoed gestudeerd, maar na het behalen van mijn diploma was ik nog niet klaar voor het werkveld. Enerzijds kon ik Gent nog niet verlaten en anderzijds besefte ik dat een job in vastgoed niet volledig bij mij paste”, vertelt Louise. “Ik ben vervolgens op de studie landmeetkunde gebotst, en ik geef eerlijk toe dat ik daar amper iets van kende. Ik zocht de definitie op en waagde de sprong in het onbekende. Een zeer goede keuze, want ik ben uiteindelijk verliefd geworden op het beroep.”

Teamplayer en sociale vogel

Al tijdens haar studies kwam Louise in contact met MEET HET, eerst als stageplaats, vervolgens als ideale locatie om er ook een vakantiejob aan te breien. De band versterkte door de tijd heen en het duurde dan ook niet lang voordat ze de sprong naar het zelfstandige beroep van landmeter-expert waagde. “Ik ben bij MEET HET gestart als stagiair, vervolgens stond ik even op de payroll en dan ben ik mijn kantoor in Roeselare begonnen. Hoe de samenwerking verloopt? Fantastisch, ik zou niet meer zonder hen kunnen. Mailen, bellen, allemaal geen probleem, er staat altijd wel iemand voor mij klaar. Bovendien is het werk als zelfstandige vaak een eenzaam beroep, maar bij mijn collega’s kan ik mijn hart luchten en kluchtjes maken.”

Wie Louise kent, weet dat de goedlachse West-Vlaamse een echte teamplayer is, een sociale vogel die haar graag laat omringen door anderen. Het beroep als zelfstandige is echter vaak eenzaam, dus ging ze op zoek naar een geschikte oplossing. “In eerste instantie was mijn kantoor gevestigd in mijn appartement, waar ik alleen zat en vaak de muren opliep. Ik zag mijn efficiëntie zienderogen afnemen, dus drong een oplossing zich steeds meer op. Zo botste ik op Crealoft, een inspirerende coworking place in een gerenoveerde fabriek in hartje Roeselare. Toen ik hoorde dat daar een plaatsje vrij kwam, viel ik bijna van mijn stoel en holde ik naar mijn gsm om te bellen en te sms’en. En kijk, nu zit ik hier, allemaal zelfstandigen die apart werken maar toch ook samen.”

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link