KUDD: Architecten Degryse

Een klant uit de duizend

In de West-Vlaamse hoofdstad Brugge bevindt zich YDGA, een jong en dynamisch architectenbureau dat zich vooral specialiseert in residentiële woningen en appartementsgebouwen.

“Wij doen alles van A tot Z. Dat begint met het ontvangen van klanten, naar het ontwerpen van woningen, het regelen van bouwaanvragen, het opvolgen van het project en uiteindelijk het uitvoeren op de werf”, zo start Yannick Degryse, zaakvoerder bij YDGA.

Het Brugse architectenbureau kreeg de vraag om een moderne woning te ontwerpen. “We kozen ervoor om de garage naar de straat te richten en de leefruimte achteraan te plaatsen, gericht op de tuin en in functie van de zuid-west oriëntatie. De grote glaspartijen en nodige luifels – om oververhitting te vermijden – creëren een open gevoel naar de groene omgeving. Verder kozen de klanten voor een slaapkamer en badkamer op het gelijkvloers, wederom met zicht op de tuin. Alle functies bevinden zich dus op het gelijkvloers, met de toekomst in het achterhoofd”, zo gaat Yannick verder. De strakke architectuur wordt sterk uitgewerkt met langwerpige betonnen gevelstenen, om het horizontale karakter van de woning te accentueren, in combinatie met de verticale bekleding van aluminium lamellen en zwart buitenschrijnwerk.

Ze geloven sterk dat goede architectuur voortvloeit uit een gezamenlijke aanpak en daarbij is MEET HET een belangrijke pion. “In de toekomst gaan we zeker nog een beroep doen op MEET HET, want de samenwerking verloopt steeds vlot. We krijgen altijd snel een offerte binnen en na goedkeuring kunnen de opmetingen vrijwel meteen worden aangevat, waardoor wij geen tijd verliezen om aan de slag te gaan”, zo besluit een tevreden Yannick.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link