Fietstunnel in Knokke

Opmeting en uitzetwerk

Het is duidelijk dat Vlaanderen meer en meer inzet op fietsers en vernieuwde fietssnelwegen. Het project in Knokke is daar het perfecte voorbeeld van. Een nieuwe fietstunnel onder een rotonde moet zorgen voor vlot verkeer voor zowel de autobestuurders als fietsers. Maar toen de werkmannen begonnen, merkten ze al snel op dat ze onze hulp nodig hadden... Jonas legt het ons uit!

Wat was het probleem?

“De opdrachtgever wilde dat de fietstunnel afgewerkt werd met bakstenen, zoals je op de foto kan zien. Ze waren dus al begonnen met de bakstenen te plaatsen toen ze doorhadden dat het niet zou goedkomen in de bochten”, begint Jonas. “Dat kan je zien op onderstaande foto. Er zat te veel verschil tussen de twee boorden.”

“De fietstunnel heeft veel gebogen muren en beton dat niet perfect uitgevoerd is, dus is Dries dit gaan scannen zodat Seppe en ik nadien een tekening konden maken. De moeilijkheid hier waren de gebogen muren. Een gewone puntenwolk van een gevel kan je gemakkelijk plat leggen en op tekenen, maar omdat dit gebogen is, kan je dat niet zomaar doen. We hebben dus de puntenwolk uitgerold volgens de vorm van de tunnel.”

Hoe is dit project bij ons terecht gekomen?

“De opdrachtgever is het Agentschap Wegen & Verkeer die eerst Jan De Nul gecontacteerd hadden. Zij hebben dan doorverwezen naar ons. Bram is vrij snel ter plaatse geweest voor een offerte op te stellen en in diezelfde week is er nog gescand. De week nadien was het al opgeleverd en konden ze weer aan de slag met het metselwerk.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link