KUDD: Franki Construct

Een klant uit de duizend

In het kader van Seine Schelde Vlaanderen wordt in Sint-Baafs-Vijve een nieuwe sluis gebouwd, die bruikbaar moet zijn voor grote duwkonvooien en scheepvaartverkeer tot 190 meter lang en 11,40 meter breed. Franki Construct klopte bij MEET HET aan om de monitoring uit te voeren.

De nieuwe sluis komt niet op exact dezelfde locatie, maar wel in de directe omgeving. “We gaan de oude sluis afbreken en de Leie verder verdiepen”, zo start Seppe Staelens, projectleider bij Franki Construct.

“Momenteel zijn we twee jaar bezig met het project, inclusief voorbereiding.” Gedurende die periode klopte THV Artes – Depret – Franki Construct aan bij MEET HET om de monitoring uit te voeren. “MEET HET heeft de monitoring van de bestaande sluis uitgevoerd en ook het waterpeil rondom de sluis en de zettingen gemonitord. Zodra bepaalde drempelwaarden werden bereikt, wisten we dat er iets scheelde en dat we moesten ingrijpen. Af en toe komt iets naar boven, maar dat is allemaal opgelost. We hebben niet veel alarmen gekregen, dus we zijn dan ook zeer tevreden. Een monitoring moet er zijn op de achtergrond”, aldus een tevreden Seppe.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link