Meten en kajakken in Kortrijk

Opmeting en uitzetwerk

Kort samengevat

Net ten noorden van de KULAK in Kortrijk is er een natuurgebied dat gemeten moest worden. Lander en Jeroen twijfelden niet en gingen de metingen samen gaan uitvoeren. Acht dagen lang hebben ze gemeten om het gewenste resultaat te bekomen. In het natuurgebied bevindt zich ook een vijver. “Voor de vijver hebben we de befaamde kajak gebruikt. Één iemand achter het toestel om het vlotter te bedienen en dan één iemand in de kajak met een valstok om de diepte van de bodem te meten”. “Niet alles liep even vlot” vertelde Jeroen. “Er was een kleine moeilijkheid doordat ze andere toestellen en software gebruiken. Het was een uitdaging om de gegevens samen te krijgen. Lander heeft het omarmd en het is uiteindelijk toch gelukt”. “Ik heb al ideeën hoe we de volgende keer efficiënter kunnen doen” zei Lander achteraf al lachend.

Meten in de natuur

“Deze meting was eens niet tussen de percelen en gebouwen. Om dit project te kunnen uitvoeren van deze omvang is wel bijzonder. Dan kan ik ook mijn kennis van bomen delen. Dat is ook wijs” zei Jeroen. “Het is altijd leuk om de kajak te gebruiken tijdens metingen. Hiermee wordt het niveau en de ligging van de vijver gemeten”.

Start van langdurige samenwerking

Voor Lander en Jeroen was het hun eerste meting in Kortrijk. Deze meting zorgt voor veel mogelijkheden voor een toekomstige samenwerking met studiebureau Omgeving. Ze bereiden zich samen voor om een meting uit de voeren in Beernem. Daar gaan ze samen de parking van een natuurgebied opmeten. Het is niet identiek maar het blijft wel in het groene thema!

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link