Geo business analyse

Binnen onze Geo-ICT unit bieden we gespecialiseerde business analyse diensten aan die zich richten op de integratie van geolokalisatie in bedrijfsprocessen. Het is bijgevolg een gespecialiseerde vorm van business analyse waarbij geografische informatie en ruimtelijke gegevens worden gebruikt om diepere inzichten te verkrijgen in bedrijfsactiviteiten en markttrends om zodoende zakelijke beslissingen te ondersteunen en te verbeteren.

Hieronder vindt u een overzicht van enkele verschillende expertisegebieden binnen de geo business analyse:

  • Analyse, documentatie en samenwerking van de as-is situatie: Wij richten ons op het grondig analyseren en documenteren van bedrijfsprocessen waarbij geolokalisatie een cruciale rol speelt. Door het in kaart brengen van deze processen, steeds in nauwe samenwerking met de verschillende stakeholders, kunnen we efficiëntere en effectievere werkstromen ontwerpen die optimaal gebruik maken van geografische informatie.
  • Vertaalslag van business vragen naar functionele requirements: Wij vertalen de business vragen van onze klanten naar duidelijke en bruikbare functionele requirements – vaak gesteund op voorgaande beschreven stap. Deze worden bijgevolg uitgewerkt in duidelijke features en user stories voor het team, zodat iedereen precies weet wat er verwacht wordt en welke stappen ondernomen moeten worden.
  • Strategische doelstellingen en functionele wensen naar technische oplossingen vertalen: Ons doel is om de strategische doelstellingen van onze klanten te vertalen naar concrete en werkbare systemen en programma’s. Door een diepgaand begrip van zowel de bedrijfsstrategie als de technische mogelijkheden, zorgen we ervoor dat de geïmplementeerde oplossingen daadwerkelijk bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de klant.
  • Begeleiding voor het opmaken van business cases en projectplannen: We verlenen actieve medewerking aan het opstellen van business cases en projectplannen in samenwerking met de verantwoordelijke personen binnen de organisatie. Onze expertise helpt bij het onderbouwen van de investeringsbeslissingen en het plannen van projecten die gebruikmaken van geolokalisatie.
  • Begeleiding van het implementatietraject: Wij begeleiden onze klanten door het volledige implementatietraject. Dit omvat o.a. het beoordelen van de impact van wijzigingen, het formuleren van oplossingen en het ondersteunen van de klant bij de implementatie om een soepele overgang en succesvolle integratie van nieuwe processen en systemen te garanderen.

Met onze gespecialiseerde kennis en ervaring in business analyse binnen Geo-ICT, helpen wij uw organisatie bij het optimaal benutten van geografische informatie om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen bij uw projecten.