Kom meer te weten over onze projecten en diensten.
Lees de verhalen en laat je inspireren.

MEET HET ACADEMY – 3D laserscanning voor landmeters – 14/09/2022

Arrow Link | MEET HET

Op woensdag 14 september wordt er een MEET HET ACADEMY georganiseerd voor landmeter-experten. Meer info over de ACADEMY, het programma in deze blogpost!
DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GESLOTEN

KUDD: Deceuninck

Arrow Link Benito De Waegemaeker | MEET HET, Deceuninck

Onze klant uit de duizend voor deze maand is Deceuninck. Zij kwamen bij ons aankloppen voor een digital twin van al hun sites. Een gemakkelijke manier om alle nodige aanpassingen te bekijken zonder je continu te moeten verplaatsen. Een fantastische samenwerking!

De maand van MEET HET – februari 2022

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

"Elke dag is anders" horen we de collega's wel eens zeggen. In 'de maand van MEET HET' proberen we dat ook te illustreren.

Teamdag februari 2022

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Op 25/02 hadden we onze eerste teamdag van het jaar. Deze kon gelukkig fysiek doorgaan! We trokken naar Sint-Niklaas en brachten onze tijd door in het STeM- en Mercatormuseum.

ADS: maak kennis met Olivier Van Craenenbroeck

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Maak hier kennis met Olivier Van Craenenbroeck, een van onze BIM-modelleurs!

De maand van het MEET HET januari 2022

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

"Elke dag is anders" horen we de collega's wel eens zeggen. In 'de maand van MEET HET' proberen we dat ook te illustreren.

Tips & Tricks voor landmeters: het burgerlijk wetboek

Arrow Link Jonas Van Hooreweghe | MEET HET

Sinds 1 september 2021 is het burgerlijk wetboek ‘Goederen’ volledig herwerkt.
Dit heeft rechtstreeks en onrechtstreeks impact op onze werkzaamheden als landmeter-experten. De komende maanden en jaren zal duidelijk worden hoe we deze wetteksten moeten interpreteren en toepassen in onze dagelijkse werking.
Een bondig overzicht met aandachtpunten is hieronder opgelijst.

ADS: Stijn Beyls van MEET HET Kortrijk

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

“Ik doe zelden klassieke metingen.”
Met ondertussen al meer dan zes jaar op de teller bij MEET HET, is Stijn een vaste waarde van het netwerk. Maar wat doet Stijn precies als hij zelden klassieke metingen doet? “Ik ben niet bang om mijn handen vuil te maken!”

500 scans voor een hotel

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET, C-Hotels

C-Hotels is een keten met vestigingen in Blankenberge, Middelkerke, De Panne en Oostende. Het Burlington hotel is een van de driesterrenhotels van deze keten, gevestigd in Oostende. Voor je begint te twijfelen, neen, dit is niet het hotel waar vele de nacht hebben gespendeerd na de teamdag, wel het hotel dat Louise en Robbe samen hebben opgemeten in functie van een uitbreiding!

Fietstunnel in Knokke

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Het is duidelijk dat Vlaanderen meer en meer inzet op fietsers en vernieuwde fietssnelwegen. Het project in Knokke is daar het perfecte voorbeeld van. Een nieuwe fietstunnel onder een rotonde moet zorgen voor vlot verkeer voor zowel de autobestuurders als fietsers. Maar toen de werkmannen begonnen, merkten ze al snel op dat ze onze hulp nodig hadden... Jonas legt het ons uit!

BIM-project: van bakkerij tot coworkingspace in De Haan

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Wat vroeger gekend stond als een lokale bakkerij in De Haan, wordt in de loop van 2022 uitgebouwd tot een heus complex met verschillende doelen. Zo zal het enerzijds een coworkingspace worden, maar anderzijds zal het ook dienen als vakantieverhuur. Wij spraken met Louise en Bram over dit BIM-project.

De maand van MEET HET – december 2021

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

"Elke dag is anders" horen we de collega's wel eens zeggen. In 'de maand van MEET HET' proberen we dat ook te illustreren.

MEET HET ACADEMY – 15/02/22

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Op dinsdag 15 februari wordt er een MEET HET ACADEMY georganiseerd voor landmeter-experten. Meer info over de ACADEMY, het programma en inschrijven in deze blogpost!

De 4 stappen die leiden tot een Digital Twin!

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Bij MEET HET onderscheiden we vier stappen die leiden tot een digital twin: collect, model, connect en think. Niet alle vier die stappen zijn steeds nodig, want afhankelijk van de use case kan elke stap een eindpunt zijn en een nuttige digital twin opleveren. Voor elke stap hebben we ook een hele waaier aan mogelijkheden om de digital twin te visualiseren en er interactie mee te maken, waaronder ook virtual en augmented reality toepassingen.

De online comedy night – jaarlijks netwerkevent

Arrow Link Pauline De Baets | De Nonsens Alliantie

2020 lachend afgesloten met een geslaagde, virtuele comedy night!

Samenwerking voor display alarmsysteem

Arrow Link | MEET HET

Een geautomatiseerd alarmsysteem om werven uitermate efficiënt op te volgen, zonder tussenkomst van individuen; het is een utopie die dankzij MEET HET werkelijkheid is geworden. Deze ontwikkeling illustreert niet alleen de ambitie van het team om te blijven inzetten op innovaties, het bewijst evenzeer dat dankzij samenwerkingen succesvolle creaties tot stand kunnen worden gebracht. Roel Huybrechts, IT’er en specialist in programmeren, staat ons te woord en neemt ons mee in dit samenwerkingsproject van MEET HET.

ADS: Interne opleidingen voor onze licentienemers

Arrow Link | MEET HET

MEET HET gelooft sterk in levenslang leren, in elke dag innoveren en in energie blijven steken in bijscholen. Om de projectleiders, modelleurs en landmeters binnen ons team up to date te houden van het reilen en zeilen binnen de landmeetkunde, organiseren wij regelmatig vrijwillige opleidingen.

KUDD: VLIZ

Arrow Link | VLIZ

Het Vlaams Instituut voor de Zee - beter bekend als VLIZ - voert interdisciplinair onderzoek naar de oceaan, zeeën, kusten en estuaria. MEET HET maakte een digital twin van het onderzoeksschip Simon Stevin, zodat geïnteresseerden te allen tijde een bezoek kunnen brengen, ongeacht de weersomstandigheden of zijn locatie.

Een Digital Twin van het Belfort Brugge

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Op het Brugse marktplein pronkt het prestigieuze, middeleeuwse Belfort. MEET HET trok naar het Venetië van het Noorden, want voordat de geplande restauratiewerken uit de startblokken mogen schieten, moeten alle kantjes en hoekjes gedetailleerd in kaart worden gebracht.

Erfgoed bezoeken via de Digital Twin!

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Erfgoed vanop afstand beheren, bezoeken of inspecteren, MEET HET maakt het allemaal mogelijk dankzij digital twin.

Beheer je eventlocatie vanop afstand met de Digital Twin!

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Een eventlocatie vanop afstand beheren, bezoeken of opmeten, MEET HET maakt het allemaal mogelijk dankzij digital twin.

Maritiem – Digital Twin

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Een schip of offshore structuur vanop afstand beheren, bezoeken of inspecteren, MEET HET maakt het allemaal mogelijk dankzij digital twin.

Infrastructuur beheren met de Digital Twin

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Wegenis, een kunstwerk of (ondergrondse) infrastructuur vanop afstand beheren, monitoren of inspecteren, MEET HET maakt het allemaal mogelijk dankzij digital twin.

Industriële sites met de Digital Twin

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Een industriële site vanop afstand beheren, bezoeken of inspecteren, MEET HET maakt het allemaal mogelijk dankzij digital twin.

Gebouwen vanop afstand met de Digital Twin

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Een gebouw vanop afstand beheren, bezoeken of inspecteren, MEET HET maakt het allemaal mogelijk dankzij digital twin.

Eerste jongerentrack op najaarsforum meteen een groot succes

Arrow Link | MEET HET

‘Een duidelijke generatiekloof’; het duurt slechts een fractie van een seconde om tot die constatatie te komen bij het binnenwandelen van de bijeenkomst voor landmeters-experten. De gemiddelde leeftijd van confraters ligt nu eenmaal hoog, dus die gedachtegang klinkt niet zo onlogisch. Maar de kloof is kleiner dan gedacht en de barrière tussen jong en oud is slechts een hersenspinsel dat steeds meer vervaagt. Voldoende instroom van jonge beroepsbeoefenaars is daarbij echter noodzakelijk om het verderzetten van de stiel te garanderen. En dat is hetgeen de Jongerenkamer ambieert. Tijdens de 7e editie van het Najaarsforum van de NKKCLE werd een eerste programma voor de jonge landmeter-experten georganiseerd. Honderden deelnemers en een scala aan lovende woorden maken duidelijk dat de eerste editie een groot succes was.

Blogpost BIM: Voordelen van de BIM voor architecten

Arrow Link | MEET HET

Als je vandaag over bouwprojecten spreekt, verwijzen architecten al snel naar BIM. BIM staat voor Building Information Model. Tot op de dag van vandaag zit BIM nog in de groeifase omdat architecten en aannemers schrikken van de investering die moet gebeuren. Maar de investering die nodig is, verdienen de architecten en aannemers terug. BIM zorgt voor een kostenbesparende en snelle werking. Dit is één van de hoofdredenen waarom architecten en aannemers in de toekomst voor BIM zullen kiezen. Maar BIM heeft nog heel wat meer voordelen in huis.

BIM: De Rotonde

Arrow Link | MEET HET

Kom hier meer te weten over het project!

Meten op de autosnelweg

Arrow Link | MEET HET

Niet iedereen zal het er altijd mee eens zijn, maar in Nederland heeft men goede ideeën. Soms zijn ze zelfs zo goed dat ze hier ook toegepast worden! In dit geval hebben we het over het plaatsen van verkeerslichten, slagbomen en aangepaste portieken voor snelwegtunnels en verkeersknooppunten. Hierdoor is het heel gemakkelijk om de snelweg af te sluiten als er een ongeval gebeurt, waarna de hulpdiensten vlot hun werk kunnen doen. In België heeft de overheid de voordelen van dit systeem ingezien. Daarom worden steeds meer tunnels van slagbomen en extra signalisatie voorzien. En voor deze werken kunnen gebeuren, moet er uiteraard gemeten worden.

Project: Meten en kajakken in Kortrijk

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Als landmeter doorkruis je heel België. Soms zijn bepaalde projecten zo groot, dat je moet samenwerken om het ideale resultaat te bekomen. Daarom kozen Lander en Jeroen ervoor om samen een grote meting uit te voeren in Kortrijk. We spraken met Lander en Jeroen om meer te weten te komen over dit project en hun samenwerking.

Project: Metingen met de kajak, het kan!

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Landmeters komen overal, van de verste uithoek aan de kust, tot mijlen ver het binnenland in. Speciale projecten passeren de revue en unieke locaties zijn vaak niet de uitzondering op de regel, integendeel. Veel landmeters hebben bijzondere projecten op hun palmares, maar wie kan een meting op water én met de kajak van zijn bucketlist afvinken? Lander trok in opdracht van Florence naar de provincie Antwerpen om een natuurdomein op te meten in het kader van een natuurcompensatieproject. We spreken met Lander en Florence over de uitdagingen van het project, de gang van zaken en het efficiënte teamwork.

Project: in Gotje 17 word je gekatapulteerd naar de jaren 60

Arrow Link | MEET HET

Wie door Gotje slentert richting het Brugse centrum botst ter hoogte van nummer 17 op een oude staalwerkplaats. Het authentieke pand was jarenlang de thuisbasis voor diverse frees- en draaimachines, maar na ettelijke decennia dringt een functiewijziging zich op; het pand wordt omgetoverd tot een ontmoetingscentrum van het Masereelfonds. Voor de aanvang van het project zijn plannen noodzakelijk en daarvoor was MEET HET de geknipte partner. We spreken met verantwoordelijk landmeter-expert Lander over het unieke pand en de leuke aspecten van het project.

Revit onder de knie krijgen met Lander Bral

Arrow Link | MEET HET

Stel, je slentert door de uitgestrekte aardappelvelden of tussen de verdorde zonnebloemen, tot je plots op een vervallen hoeve botst in de zogenaamde middle of nowhere. Eentje uit de jaren stilletjes, die zijn beste tijd duidelijk voorbij is gestreefd, maar waar het charmante en authentieke karakter nooit ver weg is. Sommigen willen het meteen afsmijten en appartementsblokken doen oprijzen, terwijl anderen durven wegdromen bij het gedacht aan een idyllische locatie voor een nieuwe woning. Klanten van Lander Bral, landmeter-expert bij MEET HET, hadden het geluk in het tweede scenario verzeild te geraken en ze botsten op een oude hoeve.

Van verloederd terrein naar levendige bedrijfssite – Vynckier

Arrow Link | MEET HET

De Vynckier-site doet bij elke Gentenaar ongetwijfeld een belletje rinkelen en zelfs tot ver buiten de Oost-Vlaamse hoofdstad is de voormalige fabriek aan de Nieuwevaart een gekend begrip. Je voelt het industriële verleden op de historische site, ruim twintig voetbalvelden groot en met de iconische Manchestertorens die als bombasten uit de grond schieten en een prominente plaats innemen op de skyline van de omgeving. De karakteristieke gebouwen zijn echter ondertussen verloederd en het terrein, met sterk verontreinigde bodem, kan op zijn minst wat nieuw leven gebruiken. Daar wil de Gentse projectontwikkelaar Revive verandering in brengen. Maar voor zij aan de slag kunnen gaan, zijn plannen van de site noodzakelijk en daar heeft Laurens Behaeghe, landmeter-expert bij MEET HET, voor gezorgd.

Woontoren in Peterboswijk krijgt een nieuw jasje

Arrow Link | MEET HET

De grootste sociale woonwijk van het Brusselse Gewest situeert zich in Anderlecht, in de Peterboswijk om precies te zijn. De wijk strekt zich uit over 17 hectare, met veel open ruimtes en een groot potentieel. Een gebrek aan visie en leesbaarheid zorgt echter voor een beruchte reputatie, mede door de negatieve berichtgeving in het nieuws. Maar er zijn grootse plannen; Peterbos krijgt een coherentie en ambitieuze renovatie om de reputatie om te buigen tot een aangename wijk om te vertoeven. Een van de investeringen is de renovatie van de grote woontoren van 19 verdiepingen.

ADS: stagiair marketing – Jeroen Fiers

Arrow Link | MEET HET

Stage lopen tijdens een wereldwijde pandemie is niet zo vanzelfsprekend. Jeroen is één van onze stagiairs marketing die dit semester ons team heeft bijgestaan. "Ik vind het leuk dat je meteen veel vrijheid en vertrouwen krijgt bij MEET HET." Maar hoe is Jeroen bij MEET HET terecht gekomen en hoe zit een stage marketing in elkaar? Je ontdekt het hier!

ADS: stagiair marketing – Sander Supply

Arrow Link | MEET HET

Sander is een student marketing & sales en draait sinds enkele maanden mee als stagiair. Maar wat doet een stagiair marketing precies in een landmeterbedrijf? Je ontdekt het hier!

ADS: Karen Deckers van MEET HET hoofdkantoor

Arrow Link | MEET HET

Als vliegende landmeter is Karen het manusje-van-alles binnen het MEET HET-team. Ze vertoeft niet alleen vaak op het hoofdkantoor, maar springt ook regelmatig in de bres om andere collega-landmeters uit de nood te helpen. Flexibiliteit en variabiliteit draagt de West-Vlaamse hoog in het vaandel en laat dat net hetgeen zijn wat van een goede vliegende landmeter wordt verwacht. Maar was het altijd al haar droom om landmeter te worden en hoe ziet haar takenpakket eruit? Je ontdekt het hier.

ADS: Lander Bral van MEET HET Evergem

Arrow Link | MEET HET

De trotse inwoners van Evergem weten dat Frituur Diverto de beste frituur is en dat je in Plaza terecht kunt voor de best getapte pint. De echte boekenwurmen zullen misschien ook weten dat Evergem 29 cafés en bars telt en dat er vorig jaar 18.118 personenwagens door de straten reden. Maar weet je ook dat Lander Bral één van 36.000 inwoners is? Wie is deze Oost-Vlaming? Welke metingen voert hij uit en hoe kwam hij bij MEET HET terecht? Je ontdekt het hier.

ADS: Eveline Danneels van MEET HET Assenede

Arrow Link | MEET HET

OostAsseBasseBOE, sinds 1977 ingeburgerd als ezelsbruggetje bij de scholieren en onderwijzers om de vier deelgemeenten van Assenede te onthouden: Oosteeklo, Assenede, Bassevelde en Boekhoute. Het prachtige krekengebied, de rijke geschiedenis en de creatieve geesten die de stad bewonen zijn een extra stimulans om af te zakken naar de Oost-Vlaamse stad. We kloppen aan bij het powerkoppel Jonas Van Hooreweghe en Eveline Danneels, om de vrouwelijke helft van het duo in de kijker te plaatsen. Welke studies heeft Eveline achter de rug en hoe kwam ze bij MEET HET terecht?

BIMshop / FAQ: Wanneer komen jullie meten? En wat is de doorlooptijd van het tekenwerk?

Arrow Link | MEET HET

Wanneer komen jullie meten? En wat is de doorlooptijd van het tekenwerk? Kom het hier te weten!

ADS: Louise Criel van MEET HET Roeselare

Arrow Link | MEET HET

Een bezoekje aan het West-Vlaamse Roeselare, ditmaal niet voor een biertje in brouwerij Rodenbach, ook niet voor een snel bezoekje aan het indrukwekkende handtassenmuseum en ook de Charmante Koffiepot laten we links liggen, maar we kloppen wel aan bij Louise Criel, sinds 2017 landmeter-expert bij MEET HET en een belangrijke schakel in het team. Persoonlijke service, gedrevenheid en collegialiteit draagt de goedlachse West-Vlaamse hoog in het vaandel, maar waarom besloot Louise om landmeter te worden? En hoe kwam ze bij MEET HET terecht? Je ontdekt het hier.

Ontdek de kracht van BIM voor architecten

Arrow Link | MEET HET

‘BIM, de rijzende ster in de bouwwereld’, het is een uitspraak die wel eens vaker door de gangen van de bouwsector galmt. En het is waar, BIM-oplossingen bieden alle betrokken partijen een toegankelijk, bruikbaar en nauwkeurig overzicht in elke bouwfase van het project. Dus ook binnen de architectuurwereld kan dit aanzienlijke voordelen opleveren. In deze blogpost leggen we graag uit hoe een BIM-model een meerwaarde betekent voor de architect.

OOK VOOR JOU BETEKENT EEN BIM-MODEL EEN GROTE MEERWAARDE

Arrow Link | MEET HET

Binnen een architectuurpraktijk kan de BIMshop een meerwaarde vormen op diverse vlakken, onafhankelijk van de grootte van het kantoor. In eerste instantie denken we aan voordelen op financieel, technisch, communicatief en creatief vlak, maar ook met de digitale evolutie in ons achterhoofd kunnen we een aantal argumenten naar voren schuiven.

Digital Twin, stap 4: THINK

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Bart legt je graag de 4 stappen van Digital Twin uit!

Digital Twin, stap 3: CONNECT

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Bart legt je graag de 4 stappen van Digital Twin uit!

Digital Twin, stap 2: MODEL

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Bart legt je graag de 4 stappen van Digital Twin uit!

Digital Twin, stap 1: COLLECT

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Bart legt je graag de 4 stappen van Digital Twin uit!

Project Kartuizerlaan

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Wie door de Kartuizerlaan in de Oost-Vlaamse hoofdstad kuiert, botst ongetwijfeld ter hoogte van nummer 70 op een verouderd schoolgebouw. Een verloederd pand, dat met de nodige renovatiewerken weer in oude glorie hersteld kan worden. Voordat de renovatiewerken uit de startblokken kunnen schieten, zijn plannen noodzakelijk en daar was MEET HET de geknipte partner voor. We spreken met Pieter over het gebruikte meetmateriaal en de uitdagingen die tijdens het project zijn pad kruisten.

KUDD: BIMshop: A-Projects, Tom Vandensande

Arrow Link | MEET HET

In het Vlaams-Brabantse Ternat is architectenbureau A-Projects een gevestigde waarde. Het team van 9 werknemers ambieert dagelijks stijlvolle en toekomstgerichte architectuur en interieur en creëert een meerwaarde voor elk bouwproject. Om nog efficiënter te kunnen werken, maken ze gebruik van de BIMshop van MEET HET; een verandering waar het team uit Vlaams-Brabant nog elke dag tevreden op kan terugblikken.

KUDD: Interxion

Arrow Link | Interxion

Met voortdurende innovatie op het gebied van datacenterontwerp- en operations en een aanpak die in de loop der jaren de norm is geworden binnen de branche, is Interxion de ideale omgeving om verbinding te maken met de cloud en veilige, veerkrachtige hybride-oplossingen te bouwen. Met fysieke rondleidingen nemen ze potentiële klanten mee in het reilen en zeilen binnen de interconnectiehub voor de grootste bedrijven ter wereld. COVID-19 bracht daar echter verandering in en er werd gezocht naar een virtueel alternatief. Hiervoor deden ze een beroep op MEET HET, met de digital twin die het mogelijk maakt om virtueel een kijkje te nemen in het kloppend hart van de Combell cloud.

CONXION

Arrow Link | MEET HET

Vlaamse bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met het belang van de digitale wereld en de razendsnelle veranderingen die hiermee gepaard gaan. Kennis rond de toepasbaarheid van technologie is echter niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Het ConXioN Experience Center, als innovatiehub in een state-of-art digitale omgeving, inspireert ondernemingen en timmert stap voor stap aan deze digitale transformatie. ConXioN draagt technologische innovaties hoog in het vaandel, dat spreekt voor zich en daarbij mag de digital twin van MEET HET niet ontbreken.

Monteyne

Arrow Link | MEET HET

Kom meer te weten over Monteyne!

Delhaize De Haan

Arrow Link | MEET HET

Je kent ze wel, de zwarte leeuwtjes met rode letters eronder; het logo van Delhaize is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en duikt dan ook in elke stad op. Ook in De Haan, waar de AD Delhaize in de volksmond beter bekend staat als Chez Madeleine. In 2019 werd de winkel volledig vernieuwd, net op tijd om hun 110e jubileum in stijl te vieren. Voordat de renovatiewerken uit de startblokken konden schieten, deden ze een beroep op MEET HET, om alles nauwkeurig in kaart te brengen en geen enkele centimeter verloren te laten gaan bij de vernieuwing. Lees hier de volledige blogpost.

FAQ – Wat is indoor mobile mapping?

Arrow Link | MEET HET

Wat is indoor mobile mapping? Bram informeert je graag!

FAQ – Wat leert de kadastrale kaart ons?

Arrow Link | MEET HET

FAQ - Wat leert de kadastrale kaart ons? Jonas legt het je graag uit!

FAQ – Wat is een lasertracker?

Arrow Link | MEET HET

FAQ - Wat is een lasertracker? Medeoprichter Bram legt het je graag uit!

FAQ – Wat is een digitaal waterpasinstrument?

Arrow Link | MEET HET

Wat is een digitaal waterpasinstrument? Medeoprichter Bram geeft je meer uitleg!

KUDD: Koninklijke kunstacademie Brussel

Arrow Link | Koninklijke kunstacademie Brussel

Liefhebbers van kunst wanen zich in het walhalla zodra ze de Hoofdstedelijke Kunstacademie betreden in het hartje van onze Belgische hoofdstad. Professionele artiesten bieden in deze creatieve omgeving namelijk deeltijds kunstonderwijs aan in theater, dans, muziek en beeldende kunst. Maar de COVID-19 pandemie loert achter elk hoekje en ook in de Koninklijke Kunstacademie is de invloed van het virus merkbaar, want van de jaarlijkse opendeurdag in de zomer was door de heersende lockdown geen sprake. Als alternatief stond een virtuele bezoekdag op de planning, waarbij ze de expertise van MEET HET goed konden gebruiken.

FAQ – Gebruiken jullie ook drones?

Arrow Link | MEET HET

Gebruiken jullie ook drones? Bram laat het je weten!

FAQ – Waarom een perceel laten opmeten voor je gaat bouwen?

Arrow Link | MEET HET

Waarom een perceel laten opmeten voor je gaat bouwen? Medeoprichter Jonas vertelt het je!

FAQ: Wat is een puntenwolk?

Arrow Link | MEET HET

Wat is een puntenwolk? Bram legt het je graag uit!

FAQ: Doen jullie ook metingen op het water?

Arrow Link | MEET HET

Doen jullie ook metingen op het water? In deze blogpost vertelt Bram je er alles over!

FAQ: Wat is een inclinometer?

Arrow Link | MEET HET

Wat is een inclinometer? Medeoprechter Bram vertelt je er meer over!

FAQ: Wat is het verschil tussen een gewoon model en een model met de optie geografische ligging?

Arrow Link | MEET HET

Wat is het verschil tussen een gewoon model en een model met de optie geografische ligging? Jonas legt je het verschil uit!

FAQ: BIMshop – De grens met de buurman is niet duidelijk, onderzoeken jullie dat ook?

Arrow Link | MEET HET

De grens met de buurman is niet duidelijk, onderzoeken jullie dat ook? Medeoprichter Jonas Van Hooreweghe geeft je meer uitleg!

FAQ – Wie is MEET HET?

Arrow Link | MEET HET

Medeoprichter Bram legt uit wie MEET HET is!

FAQ: Wat is de BIMshop?

Arrow Link | MEET HET

FAQ: Wat is de BIMshop? Medeoprichter Bram vertelt het je!

BIMshop / FAQ: Welke formaten leveren jullie aan?

Arrow Link | MEET HET

FAQ: Welke formaten leveren jullie aan? Bram legt het je graag uit!

FAQ/BIMshop: Krijgen we ook 360° panoramafoto’s aangeleverd?

Arrow Link | MEET HET

Krijgen we ook 360° panoramafoto’s aangeleverd? Medeoprichter Bram legt het je uit in de volgende video.

FAQ – Hoeveel kost een BIM-model van de BIM-shop?

Arrow Link | MEET HET

Hoeveel kost een BIM-model van de BIM-shop? Medeoprichter Bram informeert jou!

FAQ: Wat is BIM?

Arrow Link | MEET HET

Wat is BIM? Medeoprichter Bram legt het je graag uit!

FAQ: Wat is een digital twin?

Arrow Link | MEET HET, DIGITAL TWIN

Weet je niet goed wat Digital Twin precies is? Bram en Bart leggen het je graag uit!

FAQ: Waarom een BIM-model kiezen met de optie juridische grenzen?

Arrow Link | MEET HET

Welk BIM-model moet je kiezen? Jonas legt het je graag uit!

KUDD: Artes – Sluis Mol

Arrow Link | Artes

Een sluis kan door diverse oorzaken onstabiel worden, waardoor het correct opvolgen van de beweging cruciaal is voor het verdere verloop van de werken. En daar komt Artes regelmatig mee in aanraking. Door de verzakking van een sluis klopten ze bij MEET HET aan, zodat de sluismuren nauwkeurig gemeten konden worden. Bekijk hier de blogpost.

KUDD: Consult Supply

Arrow Link | Consult Supply

In het het Oost-Vlaamse Dendermonde richtte Roseline Supply in 2008 Consult Supply op. Een zestal jaar later sloot ook haar broer Wim aan en sindsdien is de motivatie en ambitie groter dan ooit: met Consult Supply willen ze verloederde gebouwen laten verdwijnen en leegstaande ruimtes transformeren naar bestemmingen die passen op de locatie. Om aan de verwachtingen van klanten te voldoen en de kennis en expertise te kunnen hanteren, hebben ze regelmatig een landmeetkundig bedrijf nodig. En daarvoor kloppen ze aan bij MEET HET.

KUDD: D’Hoore Construct

Arrow Link | D'Hoore Construct

Nieuwbouwproject Baelskaai in Oostende brengt de visserijdok, de skyline van de stad én de zee samen in één geheel; een nieuwe parel in de badplaats. De nieuwbouwappartementen hebben zicht op zee en zijn omgeven door water en groen. Om diverse metingen uit te voeren, vertrouwden ze op de expertise van MEET HET.

KUDD: Studiebureau Plan+

Arrow Link | Studiebureau Plan+

Reeds ettelijke jaren is MEET HET hét landmeterskantoor waar studiebureau Plan+ een beroep op doet voor alles wat met landmeetkunde te maken heeft. Het studiebureau is actief in alle facetten van de stedenbouw en ruimtelijke ordening en is al vele jaren uitermate tevreden over de samenwerking. “Het is gebleken dat MEET HET zéér betrouwbaar is”, aldus de tevreden zaakvoerder. Bekijk hier de blogpost.

KUDD: Architecten Degryse

Arrow Link | Architecten Degryse, YDGA

In de West-Vlaamse hoofdstad bevindt zich YDGA, een jong en dynamisch architectenbureau dat zich vooral specialiseert in residentiële woningen en appartementsgebouwen. Het Brugse architectenbureau kreeg de vraag om een moderne woning te ontwerpen en deed een beroep op MEET HET voor het uitvoeren van alle opmetingen.

KUDD: Franki Construct

Arrow Link | Franki Construct

In het kader van Seine Schelde Vlaanderen wordt in Sint-Baafs-Vijve een nieuwe sluis gebouwd, die bruikbaar moet zijn voor grote duwkonvooien en scheepvaartverkeer tot 190 meter lang en 11,40 meter breed. Franki Construct klopte bij MEET HET aan om de monitoring uit te voeren.

KUDD: Lecom HSE

Arrow Link | Lecom HSE

Voor de klant KV Oostende maakte MEET HET een digital twin, waarop LecomHSE alle technische installaties kan aanduiden als point of interest (POI). De gebouwbeheerders, preventieadviseurs of veiligheidsverantwoordelijken kunnen nu met slechts één klik de technische fiches, veiligheidsvoorschriften, onderhoudsfiches, keuringsverslagen en eventuele openstaande inbreuken van alle installaties raadplegen.

FAQ: Wat is MEET HET?

Arrow Link | MEET HET

Wat is MEET HET precies? Bram legt het je graag uit!

FAQ: Wat is Archicad?

Arrow Link | MEET HET

Wat is Archicad nu precies? We leggen het je graag uit!

FAQ: Wat is monitoring?

Arrow Link | MEET HET

Wat is monitoring? Bram legt het je graag uit!

FAQ: Wat is jullie ecosysteem van digital twin?

Arrow Link | MEET HET

Wat is jullie ecosysteem van digital twin? Medeoprichter Bram legt dit uit!

Project Sluis Terneuzen

Arrow Link Pauline De Baets | MEET HET

Sluis Terneuzen, een van de grootste ter wereld!

De sterke visualisatie en voorspelbaarheid zijn de grootste voordelen

Arrow Link | MEET HET

EA+ ARCHITECTEN ONTVANGT BIM-MODEL MET OPEN ARMEN
Wie over bouwprocessen van morgen praat, neemt al snel de term BIM in de mond. Met recht en reden, want de manier van werken faciliteert het verrijken, beheren en uitwisselen van data. Precies wat nodig is om gebouwen ‘slim’ te verbouwen of een nieuw leven te geven. EA+ Architecten koos resoluut voor een BIM-model voor de herbestemming van een oude staalwerkplaats tot nieuwe huisvesting van de vzw Masereelfonds in Brugge. “BIM garandeert een hoge mate van voorspelbaarheid in het verbouwingsproces”, aldus Martijn De Coster, architect en bestuurder van EA+ Architecten.

De expertise van MEET HET in archeologische ondersteuningen

Arrow Link | MEET HET

Een middeleeuwse kerk, een oude Romeinse toegangsweg, een prehistorische grafheuvel of een klooster uit de Oudheid; het is stuk voor stuk cultureel erfgoed dat beschermd moet worden bij het verstoren van de bodem. “Afhankelijk van de locatie en de gemeente is archeologisch onderzoek naar bodemsporen verplicht zodra de grondeigenaar de bodem gaat verstoren door bebouwing, wegenis of leidingen. De eigenaar moet te allen tijde als goede huisvader fungeren, wat betekent dat hij moet instaan voor het rapporteren van de geschiedenis voordat dit definitief verloren gaat”, aldus Jonas Van Hooreweghe.

Project: Unieke opmeting in Duitse bunker uit WOII

Arrow Link | MEET HET

Wie regelmatig door de krant bladert of zich in de zetel nestelt om het journaal te volgen, zal op de hoogte zijn van de plannen voor het nieuwe casino in Middelkerke. Vorig jaar ging het oude casino aan het Epernayplein definitief tegen de vlakte en het is reikhalzend uitkijken naar de nieuwe land- en seamark aan onze Belgische kust. “Tijdens onderzoek op de site waar het nieuwe casino wordt gevestigd, stuitten archeologen op een Duitse bunker uit WOII. De bunker blijft niet fysiek bewaard, maar zal wel altijd deel uitmaken van de digitale archieven dankzij mijn metingen”, aldus Laurens Behaeghe, verantwoordelijk landmeter-expert.

Monitoring Sluis Sint-Baafs-Vijve

Arrow Link MEET HET | THV Artes Depret - Franki Construct

In het kader van Seine Schelde Vlaanderen wordt in Sint-Baafs-Vijve een nieuwe sluis gebouwd, die bruikbaar moet zijn voor grote duwkonvooien en scheepvaartverkeer tot 190 meter lang en 11,40 meter breed.

Bluebridge Ostend Science Park

Arrow Link Pauline De Baets | Bluebridge Ostend Science Park

Bluebridge is het hoofdkwartier van Ostend Science Park, een ontmoetingsplaats voor innovatieve bedrijven die toekomstgerichte, duurzame oplossingen willen uitwerken; de toegangspoort tot het blauwe economische speelveld als het ware.

Voetbalstadion KV Oostende

Arrow Link | LecomHSE

Elk bedrijf komt in aanraking met wettelijk verplichte keuringen van technische installaties, denk maar aan branddeuren, liften en noodverlichting. MEET HET bracht het volledige complex in beeld.

Groep Maes

Arrow Link | Groep Maes

Een van de klanten van MEET HET is Algemene Bouw Maes - een bedrijf waarvan de naam de lading goed dekt: het is een klasse 8-bedrijf, actief in de algemene bouwsector en met het hoofdkantoor gesitueerd in Gent.

Digitale reconstructie van een historische gevel in Brussel.

Arrow Link Jonas Van Hooreweghe | MEET HET Hoofdkantoor

Voor de opwaardering van het pand, vroeg de architect een digitaal model van de gevel.
Waarom?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link