ADS: Karen Deckers van MEET HET hoofdkantoor

Achter de schermen

Als vliegende landmeter is Karen het manusje-van-alles binnen het MEET HET-team. Ze vertoeft niet alleen vaak op het hoofdkantoor, maar springt ook regelmatig in de bres om andere collega-landmeters uit de nood te helpen. Flexibiliteit en variabiliteit draagt de West-Vlaamse hoog in het vaandel en laat dat net hetgeen zijn wat van een goede vliegende landmeter wordt verwacht. Maar was het altijd al haar droom om landmeter te worden en hoe ziet haar takenpakket eruit? Je ontdekt het hier.

Boeiende uitdaging met veel variatie

Te land, ter zee en in de lucht; als vliegende landmeter passeert het allemaal de revue. Liefde voor afwisseling en een portie gezonde ambitie zijn de basisingrediënten voor de job en dat vinden we bij Karen zeker terug. “Ik werk voornamelijk op de headquarters in Mariakerke, maar daarnaast spring ik ook in voor mijn collega-landmeters binnen het team. Met een planning die dagelijks of wekelijks durft te wijzigen, spreekt het voor zich dat flexibiliteit eerder noodzaak dan luxe is. Voor mij persoonlijk is dat geen probleem, integendeel, ik vind het net variërend, waardoor het leerrijk, spannend en boeiend blijft”, zo vertelt Karen. “De opdrachten zijn zeer uiteenlopend. Van het opmeten van bestaande toestanden tot werven uitzetten en zelfs metingen en scanningen op water. Momenteel ben ik bezig met het opmeten van een bestaande toestand, wat inhoudt dat ik het terrein volledig opmeet, om in 2D of 3D in kaart te brengen en doorsneden te bepalen. Afhankelijk van het doel van meting brengen we ook specifieke eisen in kaart. Je hoort het, elke meting is anders, waardoor de job een boeiende uitdaging an sich is.”

In de voetsporen van haar grootvader

Hoewel Karen eerst voor een andere opleiding koos, bleef het toch kriebelen om de landmeetkundige wereld te ontdekken. En daar heeft haar grootvader een belangrijke rol in gespeeld. “In eerste instantie heb ik drie jaar agro- en biotechnologie gestudeerd in Roeselare, maar ik was toch geneigd om landmeetkunde te doen en de voetsporen van mijn opa te volgen. Ik was namelijk getriggerd door de oude, charmante landmeetkundige toestellen die in onze woonkamer staan te blinken, dus schreef ik me in aan HoGent. Het eerste jaar verliep meteen foutloos, ik was voor alles geslaagd; het traject vervolledigen was een logisch vervolg”, zo gaat Karen glunderend verder. “Er is geen enkele vezel in mijn lijf die spijt heeft van de beslissing. Het is een uitdagende, gevarieerde job en de sfeer binnen het team is altijd heel aangenaam. Je voelt je snel op je gemak en er is altijd iemand die voor je klaarstaat om te helpen.”

Lees ook