ADS: Lander Bral

Achter de schermen

Boeiende combinatie van veld- en bureauwerk

Met een tiental jaar ervaring als landmeter op zijn palmares is Lander Bral ondertussen een ervaren pion in het MEET HET-team. Architectuurmetingen, laserscanning, waterpassing … de wereld van het landmeten is hem zeker niet vreemd. “Als zelfstandig landmeter heb ik me gespecialiseerd in diverse soorten projecten, het opmeten van gebouwen in functie van architecten is er een voorbeeld van. Met behulp van laserscanners maken we een 3D-model, waaruit we 2D-plannen of een 3D-model aanleveren aan de architect. We staan nu bijvoorbeeld in een oude loods die omgetoverd wordt tot ontmoetingsruimte. Architecten hebben hiervoor een plan van de bestaande toestand nodig en daarvoor kunnen ze een beroep doen op mijn expertise”, zo steekt Lander van wal. “Ik heb evenzeer de opleiding gevolgd voor gerechtsdeskundige, dus ook in gerechtelijke procedures kan ik opgeroepen worden om als expert op te treden. De job van landmeter is mij op het lijf geschreven, met een boeiende combinatie van veld- en bureauwerk.”

“Met MEET HET verruim je je kansen”

In 2008 sloot Lander de deur van UGent achter zich, met zijn diploma’s licentiaat in Geografie en master in Toegepaste Informatica in de hand. In 2017 besloot hij die deur weer te openen, ditmaal als praktijkassistent verbonden aan de universiteit. Een jaar later, in oktober 2018, koos hij ervoor dit te combineren met zijn eigen zaak. “Sinds 2 jaar werk ik als zelfstandige, wat een enorme meerwaarde betekent. Je eigen baas zijn, zelf afspraken met klanten inplannen, enkel verantwoording aan jezelf moeten afleggen; ik zou op dit moment geen andere job willen”, zo gaat Lander vastberaden verder. “MEET HET is mij zeker niet vreemd, doordat ik gestudeerd en op kot gezeten heb met één van de medeoprichters. Al van het prille begin ben ik op de hoogte van de activiteiten, maar zelf ben ik eerst aan de slag gegaan in een studiebureau voor Oost-Vlaanderen. Na 10 jaar kan ik zeggen dat ik voldoende ervaring heb opgedaan en ik was klaar om de stap naar zelfstandige te zetten.”

Lander is uitermate tevreden over de samenwerking met MEET HET, en daar speelt niet alleen de goede band met zijn studiegenoot en vriend een rol in. “Door aan te sluiten bij MEET HET verruim je je kansen. Een opdracht zoals vandaag zou ik als kleine zelfstandige niet kunnen uitvoeren, aangezien ik niet over de mogelijkheid beschik het materiaal aan te kopen. Nu huur ik dat zodra – en alleen – als ik het nodig heb. Je staat er tevens nooit alleen voor, want bij MEET HET zeggen we wel eens dat we alles kunnen opmeten en dat klopt. We zoeken samen naar oplossingen met de nieuwste technologieën, waar je als kleine zelfstandige niet aan zou kunnen tippen. Kortom, ik kan zeker aanraden om in het netwerk te stappen”, zo besluit een tevreden Lander.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link