BIM-project: van bakkerij tot coworkingspace in De Haan

BIM

Wat vroeger gekend stond als een lokale bakkerij in De Haan, wordt in de loop van 2022 uitgebouwd tot een heus complex met verschillende doelen. Zo zal het enerzijds een coworkingspace worden, maar anderzijds zal het ook dienen als vakantieverhuur. Wij spraken met Louise en Bram over dit BIM-project.

Hoe is dit project in de handen van MEET HET gekomen?

“Dit project verloopt via Paulien De Langhe, een 35-jarige interieurarchitechte uit de streek van de bakkerij. Ze heeft al enkele mooie ontwerpen gemaakt in en rond De Haan”, steekt Bram van wal.
Paulien werkt nog niet in 3D en BIM, maar wel in 2D voor haar plannen. De voorstelling naar haar klanten doet ze wel graag in 3D in SketchUp.

“Ik ken haar persoonlijk en had haar laten weten dat wij in 3D kunnen werken. Voor kleine panden is dit budgettair niet haalbaar voor haar, maar voor een groter project zoals dit is het wel interessant. Er bestonden nog geen plannen van het gebouw.”

“Seppe en Thomas zijn de bakkerij, met bijhorend atelier, gaan opmeten in één dag. Omdat er voorzetwanden waren hebben ze gaten in de muren moeten slaan om de constructieve wanden te kunnen opmeten. Zo moest Olivier op basis van de gaten de dikte van de muren bepalen”, vertelt Louise.

Wat is er dan aangeleverd?

“Olivier heeft het project uitgetekend in Archicad, dat was ongeveer een kleine week werk. Daarna is dit geëxporteerd naar een SketchUpmodel en een DWG-bestand. Uiteindelijk is het opgeleverd als DWG, 3D model in SketchUp, puntenwolk en in een 360° viewer”, aldus Louise.

Waarvoor zal het gebouw nu precies allemaal dienen?

“Het gebouw zal omgevormd worden tot coworkingspace, eventruimte en vakantiewoning. Er zullen enkele studio’s in gemaakt worden die dan voor vakantieverhuur zullen dienen. De nieuwe eigenaar is de CEO van Café Sketch, een design- en marketingbureau uit De Haan, zij zullen hier ook hun kantoor in onderbrengen.”

“De klant zelf vond het super dat de plannen in 3D waren. We hebben geen feedback ontvangen, dus gaan uit van een goede samenwerking”, besluit Bram.

BIM

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link