Blogpost BIM: Voordelen van de BIM voor architecten

Optimalisatie van de communicatie en visualisatie

Door gebruik te maken van een BIM-model kan de architect het resultaat in één centraal 2D-model of in 3D-model krijgen. Op die manier is het efficiënter en transparanter. BIM is een digitale samenwerking tussen alle projectpartners binnen een bouwproject. Het visualiseren van de opmetingen wordt dus heel eenvoudig.

Ten eerste kan de fabrikant heel gedetailleerd alle informatie doorgeven. Deze informatie is cruciaal voor alle metingen te visualiseren. Ten tweede zorgt BIM ook voor een betere communicatie en samenwerking binnen het team. Zo kunnen zij kwaliteitsvollere projecten leveren met minder faalkosten.

Sneller bouwen

Door de snellere en efficiëntere communicatie hoeft een architect niet alles te vragen aan de aannemer of hoeft een installateur niet te wachten op een blauwdruk van de bouwplannen. De informatie over het project kan je altijd raadplegen. Je kan op een werf sneller van start gaan.

Lage kostprijs

Door het gebruik van een BIM-model zijn een minder fouten tijdens en na de metingen. Dus ook minder faalkosten. BIM zorgt er ook dat je precies kan inschatten hoeveel bouwmateriaal je nodig hebt. Latere wijzigingen worden zo vermeden.

Hoge Kwaliteit

Alle voordelen samen zorgen voor minder bouwfouten, lekken, … Hoewel een goede bouwpartner belangrijk blijft, biedt BIM een meerwaarde voor alle architecten, aannemers en installateurs. Op die manier is iedere partij tevreden over het resultaat.

Handig voor de klant

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en via BIM kan men heel gemakkelijk dat beeld creëren. Ten eerste zorgt een visuele voorstelling van een bouwproject ervoor dat alle partijen goed weten waarover ze spreken. Ten tweede ontzorgt een BIM alle partijen, omdat er geen fouten ontstaan. Ten laatste kan er via een BIM-model 3D geprint worden. Er is dus een mogelijkheid om het complex of huis 3D te printen, dit zorgt voor een betere visualisatie.

BIM

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link