KUDD: D’Hoore Construct

Een klant uit de duizend

Nieuwbouwproject Baelskaai in Oostende brengt de visserijdok, de skyline van de stad én de zee samen in één geheel; een nieuwe parel in de badplaats. De nieuwbouwappartementen hebben zicht op zee en zijn omgeven door water en groen.

Nieuwbouwproject Baelskaai in Oostende brengt de visserijdok, de skyline van de stad én de zee samen in één geheel; een nieuwe parel in de badplaats. De nieuwbouwappartementen hebben zicht op zee en zijn omgeven door water en groen. “Momenteel zijn we bezig met vijfde fase van de Hendrik Baelskaai in Oostende”, zo start Niels Driesmans, projectleider bij D’Hoore Construct. “Fase 4 is een appartementsgebouw van 14 verdiepingen, maar fase 5 is het paradepaardje van de Baelskaai, met maar liefst 22 verdiepingen. Rondomrond worden balkons voorzien van 16 ton. Om die allemaal uit te zetten, hebben we een beroep gedaan op MEET HET.”

“We hebben aan MEET HET gevraagd om een aantal punten uit te zetten op de naastliggende gebouwen, zodat we – zodra de uitgraafwerken beginnen – vaste punten kunnen geven aan de onderaannemers om de fundering te zetten, zodat de palen op de juiste plaats zitten. Daarna komt MEET HET per verdieping terug om vaste punten te zetten op de vloerplaten, zodat de prefabwanden op de juiste plaats staan. Ook de prefabbalkonnen van 16 ton kunnen we zetten dankzij de coördinaten van MEET HET”, zo gaat Niels verder.

MEET HET is niet aan hun proefstuk bezig bij D’Hoore Construct, want eerder werd in het gebouw erachter een testproject uitgevoerd met 3D-scans. Een succesvol testproject, dat staat als een paal boven water: “We wilden de 3D-scan om de betonplaat in te scannen met de leidingen erop, voordat de chape kwam. Zo kunnen we steeds bepalen waar de leidingen liggen. Als er nu een probleem opduikt, is het gemakkelijk om de leidingen weer op te sporen. Tevreden? Zeker! In de toekomst gaan we weer samenwerken met MEET HET”, zo besluit een tevreden Niels.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link