Eerste jongerentrack op najaarsforum meteen een groot succes

Achter de schermen

Andere interesses, uiteenlopende noden

Het spreekt voor zich dat de interesses van jonge landmeters-experten elders liggen dan bij de oudere garde en dat ook de noden naar informatie en kennis van beide generaties niet over één kam scheren. Een infosessie rond pensioenplanning en het overlaten van de praktijk zal bij de jonge generatie niet tot de verbeelding spreken, terwijl de praktische kant zoals kantoororganisatie of vakspecifieke tips om het juiste toestel te kopen net des te meer van belang is. Om hier beter op in te spelen en onderwerpen aan te kaarten die in de leefwereld passen, organiseerde de Jongerenkamer tijdens de 7e editie van het Najaarsforum een parallel traject met interessante sessies en workshops.

Aangepast programma voor de jonge garde

Ietwat anders dan gedacht – want we kunnen er al lang niet meer omheen dat de COVID-19 pandemie de wereld in zijn macht heeft – bundelde het kernteam de krachten om een realtime virtueel programma binnen het Najaarsforum op poten te zetten voor de jonge landmeters-experten. Tijdens opeenvolgende presentaties deden experten hun kennis uit de doeken over uiteenlopende onderwerpen: optimaal functioneren begint met zelfinzicht, hoe kunnen drones de landmeter helpen, 3D-laserscannen bij architecturale metingen, digitalisering van een landmeterskantoor … Stuk voor stuk interessante uiteenzettingen waarbij interactie nooit veraf was dankzij de georganiseerde groepsgesprekken en interactieve polls.

Zin voor initiatief en engagement

Met een totaal van 400 aanwezigen op het online Najaarsforum en 100 deelnemers aan het aparte jongerenprogramma, is spreken van een succes een understatement. ‘Er zit niets meer in de jeugd’ galmt nog te vaak door de wandelgangen, want binnen de community van jonge landmeters is er wel degelijk zin voor initiatief. Ze zijn klaar om zich te engageren, laat daar geen twijfel meer over bestaan.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link