FAQ: Wat is een digital twin?

FAQ

Weet je niet goed wat Digital Twin precies is? Bram en Bart leggen het je graag uit!

Een digital twin of digitale tweeling is een virtuele kopie van de werkelijkheid. Dit kan alles zijn, gaande van een machine, auto of gebouw tot een fabriek of zelfs een volledige stad. Elke digitale tweeling ambieert echter wel hetzelfde: de realiteit weergeven om er nieuwe inzichten uit te halen.

In het ecosysteem van de digital twins profileert MEET HET zich als mapping partner, wij leveren de geometrische content aan. De virtuele kopie wordt nog krachtiger als u de ruimtelijke voorstelling combineert met andere data, zoals onderhoudsschema’s, technische fiches of zelfs realtime sensordata.

Bart Vleminckx – R&D MEET HET: “Een digital twin is een perfecte weergave van de realiteit, waar je enorm veel uit kan leren. Zo zal een digitale replica van een stad het stadsbestuur toelaten om de impact van maatregelen, bijvoorbeeld op vlak van luchtkwaliteit en verkeersstromen, te simuleren. Wil je bijvoorbeeld testen of het autovrij maken van een bepaalde straat een negatieve impact heeft op de luchtvervuiling in de aanliggende wijk? Dankzij digital twin is het mogelijk. En de minder geslaagde voorstellen worden met één knop weer verwijderd. Maar de toepassingen gaan vele stappen verder. In een fabriek kan je bijvoorbeeld voorspellen wanneer machines uitvallen, wanneer slijtage zal optreden of wanneer het onderhoud het minste productieverlies oplevert. De kracht van een digitale twin is dat wij alle mogelijke data kunnen samenbrengen in één geheel. Alle diensten van een bedrijf halen daar de informatie uit die nodig is; rendabel én efficiënt voor iedereen.”

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link