ADS: Interne opleidingen voor onze licentienemers

Achter de schermen

MEET HET gelooft sterk in levenslang leren, in elke dag innoveren en in energie blijven steken in bijscholen. Om de projectleiders, modelleurs en landmeters binnen ons team up to date te houden van het reilen en zeilen binnen de landmeetkunde, organiseren wij regelmatig vrijwillige opleidingen. Zo gaf StudioV2 deze week een cursus over Archicad; wat met het oog op het verder uitrollen van onze BIMshop een grote meerwaarde betekent.

StudioV2 met les op maat

Voor de opleiding rond Archicad kon MEET HET beroep doen op Ruben Van De Walle, één van de vennoten van StudioV2, een adviesbureau rond BIM. “Een V2-motor staat voor efficiëntie: meer resultaat met eenzelfde inspanning; en dit passen we toe in alles wat met BIM te maken heeft. We helpen bedrijven in de bouwwereld met het implementeren van BIM en het kiezen van de juiste BIM-software, maar we bieden ook ondersteuning bij het modelleren of we voorzien opleidingen op maat, zoals voor MEET HET”, zo gaat een enthousiaste Ruben van start.

“Bram klopte bij ons aan om een crashcourse te geven in Archicad, een zeer breed pakket dat niet voor iedere gebruiker even helder functioneert. Bij MEET HET zijn het niet allemaal modelleurs of tekenaars, maar toch willen ze weten hoe de software werkt. Simpel gesteld dompelen we hen dus onder in een bad van Archicad, om verheldering te scheppen in het ruime aanbod aan mogelijkheden.”

Dankzij de opleidingen krijgen de leden van MEET HET de kans om nieuwe technieken onder de knie te krijgen of eerder vergaarde kennis verder te ontwikkelen.

Die opportuniteit is ook landmeter Louise niet ontgaan. “Veel van mijn klanten gebruiken ondertussen Archicad, terwijl ikzelf in AutoCad werk. Ik lever de plannen af in de software waar ik normaliter mee werk, maar ik vind het daarnaast wel belangrijk om te weten wat zij ermee kunnen doen”. Ook César deelt die mening en is tevreden over de verhelderende opleiding. “Het is een speciale cursus vandaag, heel uniek voor mij want ik heb Archicad nog nooit eerder gebruikt.”

Modellen voor de BIMshop

“Momenteel zijn we volop in de weer met het maken van een template voor MEET HET, zodat het programma optimaal wordt afgestemd op hun workflow en een vertaling vormt van hun visie. Dat is zeer specifiek, want als landmeterskantoor maken ze modellen voor hun BIMshop, waarmee ze in plaats van de klassieke DWG-tekenen effectief BIM-modellen kunnen leveren in de software van de klant”, zo gaat Ruben verder.

BIM wordt steeds vaker door bouwpartners gebruikt en het is dan ook niet langer weg te denken uit de wereld van het landmeten. “Het is goed dat veel bedrijven de technologie van BIM omarmen. Het is technologie, maar evenzeer een filosofie; een manier om om te gaan met data en niet langer met betekenisloze losse lijnen en vlakken. In het verhaal van MEET HET is het cruciaal dat we de realiteit nauwkeurig capteren via puntenwolken en dergelijke metingen, zodat dit omgezet wordt in een betrouwbaar BIM-model voor de ontwerper”, zo besluit Ruben.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link