KUDD: Deceuninck

Een klant uit de duizend

Onze klant uit de duizend voor deze maand is Deceuninck. Zij kwamen bij ons aankloppen voor een digital twin van al hun sites. Een gemakkelijke manier om alle nodige aanpassingen te bekijken zonder je continu te moeten verplaatsen. Een fantastische samenwerking!

“Met MEET HET hebben we de site in Leroy in kaart gebracht” aldus Klaas Soenen, Continuous Improvement Engineer bij Deceuninck.

Het West-Vlaams kunststofverwerkingsbedrijf Deceuninck kennen we vooral als wereldmarktleider in raam- en deurprofielen in PVC. Maar ook martkleiders hebben te kampen met uitdagingen. De grondstofprijzen zijn de afgelopen drie jaar verdriedubbeld en geschoold personeel vinden blijkt een opgave. Gelukkig ademt het bedrijf innovatie en kwam het aankloppen bij MEET HET voor een digital twin van al hun sites.

“Zonder MEET HET gingen we meer manueel werk moeten verrichten met zo’n laserstraal en eventueel een rolmeter en ons dan afvragen: is dat wel goed gemeten?”

“Met MEET HET hebben we de site in Leroy in kaart gebracht”, vertelt Klaas Soenen, Continuous Improvement Engineer bij Deceuninck. “Daar hebben we de productiehal opgemeten en vervolgens een puntenwolk van gekregen omdat er aanpassingen moeten gebeuren aan het dak.” Zo’n puntenwolk is voor bedrijven met grote sites namelijk erg tijdsbesparend. Alle informatie is voor handen en aanpassingen kunnen snel bekeken en doorgevoerd worden, zonder dat hiervoor telkens opnieuw moet teruggekeerd worden naar de site. “Zonder MEET HET gingen we meer manueel werk moeten verrichten met zo’n laserstraal en eventueel een rolmeter en ons dan afvragen: is dat wel goed gemeten?” lacht Klaas.

Bij MEET HET steken we onze handen ervoor in het vuur dat dergelijke opmetingen tot op 2 cm nauwkeurig zijn: “Wat opzich al zeer nauwkeurig is, al denk ik dat het zelfs nog preciezer is”, denkt Klaas. “De metingen hebben ongeveer vier uur in beslag genomen. Een week erna hadden we de puntenwolken. Fantastische service!” Onmiddellijk hebben Klaas en zijn collega’s geprobeerd om daar mee aan de slag te gaan: “Maar we merkten toch dat we ondersteuning nodig hadden van iemand die het softwarepakket OpenBuildings Designer kent,” verklaart Klaas.

Die ondersteuning kwam van Ronny Verbruggen van 4D Select NV. Hij bracht tevens Deceuninck NV in contact met MEET HET, en zo ging de bal aan het rollen: “Twee weken later waren we al aan het meten”, gaat Klaas verder. “Ronny gaf ons eerder al een opleiding voor het pakket ‘open building designer’. Hij heeft ons wegwijs gemaakt in het gebruik van puntenwolken.” Al durft Klaas niet te beweren dat ze de software 100% beheersen. “We trekken ons plan om informatie uit de puntenwolk om te zetten naar een 3D-tekening. Maar voor ondersteuning kunnen we wel rekenen op de kennis van Ronny.”

“We hebben de structuur uitgetekend. Vervolgens maakten we de bordes die we dan in de structuur geplaatst hebben. Zo kunnen we zien of er een machine door die poot loopt.” Ook de piping van alle grondstoffen hebben ze uitgetekend. Zo kunnen we zien of er geen collisions zijn met de toevoerbuizen”, legt Klaas uit.

Voor de technologie heeft Klaas niets dan lof: “Ik stond daar echt van te kijken wat er nu al mogelijk is. Persoonlijk vond ik dat echt ongelooflijk hoeveel tijd je hiermee bespaart.” Klaas beveelt de technologie dan ook aan: “Het is grote meerwaarde om alles te hebben van je bedrijf in een puntenwolk, die je dan later kan omzetten naar een 3D-tekening. Zo hoef je niet telkens opnieuw ter plaatse te gaan kijken.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link