OOK VOOR JOU BETEKENT EEN BIM-MODEL EEN GROTE MEERWAARDE

In eerste instantie kijken we naar het financiële aspect, dat – hoe je het ook draait of keert – altijd een belangrijke factor zal blijven. De BIMshopservice betekent in dat opzicht een aanzienlijke tijdswinst; we zorgen er namelijk voor dat jouw project pijlsnel kan starten, dankzij het vlotte proces van scanning, verwerking, modellering, kwaliteitscontrole en aanlevering. We richten ons op een doorlooptijd van ongeveer 3 weken, waarbij onze landmeter de opmeting uitvoert in een halve dag, steeds met uiterst accurate scanningapparatuur. In vergelijking met een traditionele opmeting en het modelleren uitgevoerd door jezelf of jouw medewerkers, kan dit een grote besparing betekenen.

Hoe kunnen we jou ontzorgen?

Ook in het resultaat van de scanning kunnen we een aanzienlijke tijdswinst vaststellen: de puntenwolk capteert een grote hoeveelheid gedetailleerde informatie, wat je te allen tijde opnieuw kan raadplegen. Met de puntenwolk kan je controles uitvoeren in elke fase van het project: op de ontwerpconcepten, de BIM-modellen of zelfs als er problemen opduiken tijdens de uitvoering. 

Door de opmeting en modellering van een bestaande toestand uit te besteden aan landmeters en technische tekenaars, kunnen we een significante risicovermindering en kleinere foutenmarge garanderen. Dit betekent niet alleen een rechtstreekse meerwaarde op financieel gebied, maar ook op technisch vlak. Onze expertise wordt ten volle benut, terwijl jouw expertise volledig ingezet kan worden op de solide basis die we jou aanleveren. Met de BIM-shop willen we jou als architect zoveel mogelijk ontzorgen. 

Efficiënte communicatie doet jouw praktijk floreren

Het BIM-model vormt een interessante tool om samenwerkingen te versterken en communicatie efficiënter te laten verlopen. Het interne ‘teamwork’ schakelt namelijk een versnelling hoger doordat meerdere medewerkers aan eenzelfde BIM-project simultaan én live kunnen werken. Bovendien zijn ook vergaderingen met een 3D-model – waar je zeer snel aanpassingen in kan doorvoeren en meteen gereflecteerd ziet in de tekening – een heel efficiënte methode in de ogen van de klant. 

Niet alleen de interne communicatie verloopt efficiënter, ook de externe partijen plukken er de vruchten van. Diverse disciplines kunnen namelijk samenwerken in een BIM-modelomgeving. Een eerste stap is het BIM-shop model, waarbij de initiële fase – de opmeting – als basis dient voor een groeiend BIM-model. Zo kunnen onder andere structureel ingenieurs, ingenieurs technieken en EPB-verslaggevers bijdragen aan het model of informatie extraheren voor bijvoorbeeld kostenberekeningen en meetstaten.

Geef jouw kantoor de identiteit waar klanten naar zoeken

Naast technische en zakelijk voordelen zijn we ervan overtuigd dat een BIM-shop model ook een meerwaarde betekent op creatief vlak. Hoewel we dit moeilijk kunnen kwantificeren, belichaamt dit an sich een enorme waarde in de werking van een architectuurpraktijk. Een eigen ontwerpproces betekent voor jouw kantoor namelijk een eigen identiteit en het is deze identiteit die klanten over de streep haalt om jou als partner te kiezen voor hun bijzondere bouwprojecten. 

Een verfijnde technische tekening heeft een hoge esthetische waarde. Met de juiste instellingen spreken BIM-modellen ook deze taal, in 2D én 3D. ‘Exploded view’-modellen weten de aandacht te trekken, tonen op een esthetische manier veel informatie en doen denken aan de bekende, indrukwekkende lijntekeningen van het Japanse architectenkantoor Atelier Bow-Wow.

Bereid je beter voor op verdere digitalisatie

Je kan een BIM-model zien als tool om het ontwerpproces te versnellen en te verbreden en nieuwe communicatiemogelijkheden met de klant te verkrijgen. Onze modellen hebben een brede waaier aan exportmogelijkheden, die de basis kunnen zijn voor hedendaagse visualisaties, gaande van schetsen over eenvoudige modelperspectieven en collages in Photoshop, tot realistische renders en VR-scènes. 

We zijn ervan overtuigd dat onze BIMshop op al deze vlakken een meerwaarde biedt; stuk voor stuk aspecten die werkelijk kwantificeerbaar zijn binnen de werking van een architectuurpraktijk. De BIMshop biedt jou de tools om je praktijk sneller voor te bereiden op verdere digitalisering van processen in de bouw- en architectuurwereld. Vandaag handelt dit vaak over digitale vergunningsaanvragen, maar ook BIM als specifieke voorwaarde binnen bepaalde aanbestedingen zal evolueren naar een standaardtoepassing. In een wereld waar klimaat, energieprestaties en circulair bouwen bovenaan de prioriteitenagenda pronken, horen deze toepassingen zonder twijfel thuis. Met BIMshop als meet- en modelleerpartner versterk je dus de ‘future proofing’ van jouw praktijk. 

Ook benieuwd hoe de BIMshop voor jou een meerwaarde kan betekenen? Neem dan snel een kijkje op onze website of neem contact met ons op, we leggen graag uit welke mogelijkheden er voor jou zijn.

BIM

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link