Samenwerking voor display alarmsysteem

Monitoring

Een geautomatiseerd alarmsysteem om werven uitermate efficiënt op te volgen, zonder tussenkomst van individuen; het is een utopie die dankzij MEET HET werkelijkheid is geworden. Deze ontwikkeling illustreert niet alleen de ambitie van het team om te blijven inzetten op innovaties, het bewijst evenzeer dat dankzij samenwerkingen succesvolle creaties tot stand kunnen worden gebracht. Roel Huybrechts, IT’er en specialist in programmeren, staat ons te woord en neemt ons mee in dit samenwerkingsproject van MEET HET.

Korte toelichting van het project

Wat kunnen we ons voorstellen bij een geautomatiseerd alarmsysteem? Roel legt het ons uit. “Het geautomatiseerde alarmsysteem kan je eenvoudig op werven plaatsen en geeft je belangrijke informatie. Trillingmeters die falen of parameters die lijken af te wijken, in één oogopslag krijg je een inschatting van de situatie. Dit kan je eigenlijk ook te weten komen door de mailbox te raadplegen, maar dit systeem is een stuk efficiënter, aangezien het is uitgerust met een groen en rood lampje, waardoor je zeer snel kan achterhalen wat de actuele stand van zaken is. Er is bovendien ook effectief een alarm aanwezig, dus zodra iets fout loopt, worden de belanghebbenden op de hoogte gebracht.”

'Vele handen maken licht werk'

‘Vele handen maken licht werk’, galmt wel eens door de gangen van echte teamspelers. En dat zal Roel ongetwijfeld beamen, want dankzij de goede samenwerking met collega’s Bart en Joni brachten ze deze innovatie op de markt. “Bart, onze collega R&D van het hoofdkantoor, startte met de voorbereiding en het uitdenken van de hardware, terwijl ik mij focuste op de software. Geen twee zonder drie natuurlijk en Joni van MEET HET Antwerpen stond in voor het maken van de behuizing van het bakje met de 3D-printer”, zo vertelt Roel. “We hebben dit samen bedacht en uitgewerkt, waardoor we nu een mooi product aan de klant kunnen afleveren. Er is nog ruimte voor verbetering, aangezien het product slechts in de ontwikkelingsfase zit, maar we zijn alvast zeer tevreden met het huidige resultaat.”

Alle controlesystemen operationeel houden

“Hoewel de werking vrij eenvoudig uit te leggen valt, mag je het belang zeker niet onderschatten. Ik illustreer het even met een voorbeeld”, zo gaat Roel verder. “Een totaalstation meet bijvoorbeeld elk uur een aantal referentiepunten, terwijl het alarmsysteem simultaan in de gaten houdt of de metingen nog doorgaan en het materiaal nog naar behoren functioneert. Zodra iets fout loopt, schiet het alarm uit de startblokken en worden de betrokken partijen op de hoogte gebracht. Zo kan iedereen met een gerust hart werken, wetende dat alle controlesystemen volledig operationeel zijn.”

Lees ook