KUDD: VLIZ

Een klant uit de duizend

Het Vlaams Instituut voor de Zee - beter bekend als VLIZ - voert interdisciplinair onderzoek naar de oceaan, zeeën, kusten en estuaria. MEET HET maakte een digital twin van het onderzoeksschip Simon Stevin, zodat geïnteresseerden te allen tijde een bezoek kunnen brengen, ongeacht de weersomstandigheden of zijn locatie.

“Wij doen aan zeewetenschappelijk onderzoek in diverse disciplines, gaande van onderzoek naar plankton tot het herontdekken van het begraven verleden”, zo start Bart Desmet, wetenschapscommunicator op VLIZ. “Vanuit de wetenschapscommunicatie maken organiseren wij onder meer events rond zeewetenschappelijk onderzoek voor geïnteresseerde burgers. Onze grootste uitdaging is om de wetenschap, gevoerd door onderzoekers, te vertalen naar een niveau dat ook door diegenen zonder kennis het begrijpen.”

Dat COVID-19 al een lange tijd voor problemen zorgt, zal door menig man beaamd worden. En ook op zee laat de pandemie zijn sporen achter. “Wij hebben bij MEET HET aangeklopt om een digital twin te maken van ons onderzoeksschip, de Simon Stevin, en dat voor een tweeledige reden. Enerzijds is het onderzoeksschip niet vaak toegankelijk voor bezoekers, enkel op de Dag van de Wetenschap. Anderzijds zorgde corona ervoor dat het schip lange tijd onbereikbaar was en niet uitvaarde. MEET HET maakte een digital twin, zodat wij altijd virtueel een bezoek kunnen brengen aan het schip, ongeacht de weersomstandigheden en ongeachte zijn locatie. Mensen kunnen nu ook van thuis het schip bezoeken en kijken welke activiteiten er plaatsvinden. Een heel vlotte samenwerking”, zo besluit een tevreden Bart.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link