MEET HET Landmeters & Experten meet(s) Deceuninck

Deceuninck NV is bij MEET HET een klant uit de duizend

MEET HET Landmeters & Experten

In ‘Een Klant Uit De Duizend’ zetten we graag een van de MEET HET klanten in de spotlight.

Iedereen gaat wel eens op zoek naar een landmeter in de buurt. Het kan zijn dat je je eigendomsgrenzen wil laten vastleggen, of dat je een nieuw bouwproject hebt waarvoor je nauwkeurige metingen nodig hebt. Wat de reden ook is, je kan zeker op onze MEET HET landmeters rekenen!

In onze videocategorie ‘Een Klant Uit de Duizend’ zetten we graag onze klanten in de schijnwerper. Want klanten vormen het kloppend hart van elk bedrijf, zonder hen zouden we niet bestaan!

Klant uit de duizend: Deceuninck NV

Onze klant uit de duizend voor deze maand is Deceuninck NVHet West-Vlaams kunststofverwerkingsbedrijf Deceuninck kennen we vooral als wereldmarktleider in raam- en deurprofielen in PVC. Maar ook marktleiders hebben te kampen met uitdagingen. De grondstofprijzen zijn de afgelopen drie jaar verdriedubbeld en geschoold personeel vinden blijkt een opgave. Gelukkig ademt het bedrijf innovatie en kwam het aankloppen bij MEET HET voor een digital twin van al hun sites.

“Met MEET HET hebben we de site in Leroy in kaart gebracht”, vertelt Klaas Soenen, Continuous Improvement Engineer bij Deceuninck. “Daar hebben we de productiehal opgemeten en vervolgens een puntenwolk van gekregen omdat er aanpassingen moeten gebeuren aan het dak.” Zo’n puntenwolk is voor bedrijven met grote sites namelijk erg tijdsbesparend. Alle informatie is voor handen en aanpassingen kunnen snel bekeken en doorgevoerd worden, zonder dat hiervoor telkens opnieuw moet teruggekeerd worden naar de site. “Zonder MEET HET gingen we meer manueel werk moeten verrichten met zo’n laserstraal en eventueel een rolmeter en ons dan afvragen: is dat wel goed gemeten?” lacht Klaas.

Bij MEET HET steken we onze handen ervoor in het vuur dat dergelijke opmetingen tot op 2 cm nauwkeurig zijn: “Wat op zich al zeer nauwkeurig is, al denk ik dat het zelfs nog preciezer is”, denkt Klaas. “De metingen hebben ongeveer vier uur in beslag genomen. Een week erna hadden we de puntenwolken. Fantastische service!”

Onmiddellijk hebben Klaas en zijn collega’s geprobeerd om daar mee aan de slag te gaan: “Maar we merkten toch dat we ondersteuning nodig hadden van iemand die het softwarepakket OpenBuildings Designer kent,” zegt Klaas.

Die ondersteuning kwam van Ronny Verbruggen van 4D Select NV. Hij bracht tevens Deceuninck NV in contact met MEET HET, en zo ging de bal aan het rollen: “Twee weken later waren we al aan het meten”, gaat Klaas verder. “Ronny gaf ons eerder al een opleiding voor het pakket ‘open building designer’. Hij heeft ons wegwijs gemaakt in het gebruik van puntenwolken.” Al durft Klaas niet te beweren dat ze de software 100% beheersen. “We trekken ons plan om informatie uit de puntenwolk om te zetten naar een 3D-tekening. Maar voor ondersteuning kunnen we wel rekenen op de kennis van Ronny.”

“We hebben de structuur uitgetekend. Vervolgens maakten we de bordes die we dan in de structuur geplaatst hebben. Zo kunnen we zien of er een machine door die poot loopt.” Ook de piping van alle grondstoffen hebben ze uitgetekend. “Zo kunnen we zien of er geen collisions zijn met de toevoerbuizen”, legt Klaas uit.

Voor de technologie heeft Klaas niets dan lof: “Ik stond daar echt van te kijken wat er nu al mogelijk is. Persoonlijk vond ik dat echt ongelooflijk hoeveel tijd je hiermee bespaart.” Klaas beveelt de technologie dan ook aan: “Het is grote meerwaarde om alles te hebben van je bedrijf in een puntenwolk, die je dan later kan omzetten naar een 3D-tekening. Zo hoef je niet telkens opnieuw ter plaatse te gaan kijken.”

Dit project iets voor jou?

Kriebelt het bij jou om deel uit te maken van MEET HET? Bekijk onze vacatures of solliciteer spontaan op onze website.

Misschien heb jij binnenkort wel je eigen MEET HET landmeter kantoor in de buurt!

Op zoek naar een landmeter in de buurt?

MEET HET is een team van geassocieerde landmeters en experten. Door onze unieke samenwerking kan een breed gamma aan landmeetkundige diensten aangeboden worden door vakspecialisten met kantoren in heel Vlaanderen.

Voor algemene vragen, samenwerkingen of gekke projecten helpen we je graag via ons hoofdkantoor verder. Laat je gegevens achter in dit formulier en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

MEET HET algemeen contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.