Architectuur-Bouw-Infra

Ieder type meetopdracht voor professionelen kunnen we aan.
 • 3D contextmodel

  Een 3D-model van de omgeving van een bouwplaats, straat, wijk of stad kan op diverse aspecten zeer nuttig zijn. Bijvoorbeeld om lichtstudies uit te voeren, om de impact op de omgeving te visualiseren… lees meer ….

 • Archeologische opmetingen

  Een middeleeuws kasteel, een prehistorisch grafmonument of een oude Romeinse waterweg; we hechten veel waarde aan beschermd cultureel erfgoed, waardoor de nodige bewaking geen overbodige luxe is. Onze landmeters bieden dan ook graag… lees meer ….

 • Architectuurplannen

  Of je nu een woning, appartement of zelfs een historisch monumentaal klooster wil renoveren, MEET HET brengt elk pand zorgvuldig in kaart. Van grondplannen tot snedes en gevelaanzichten, onze landmeters en tekenaars hanteren… lees meer ….

 • Asbestinventarisatie – ADI

  Een asbestinventarisatie (ADI) is verplicht bij elke overdracht van vastgoed onder de levenden. Dit wil zeggen dat niet enkel bij de verkoop van onroerende goederen maar ook bij een schenking of recht van… lees meer ….

 • Asbuilt

  Een as-built meting is een opmeting van de bestaande toestand na het beëindigen van de werken, aangezien de uiteindelijke uitvoering vaak afwijkt van de oorspronkelijke plannen. Je mag dit echter niet zien als… lees meer ….

 • BIM model

  De term BIM duikt steeds vaker op in bouwwereld en is dan ook niet meer weg te denken binnen onze sector. Maar wat betekent het concreet? Onder BIM verstaat men doorgaans Building Information… lees meer ….

 • Dakmeting voor zonnepanelen

  Onze zomers worden steeds warmer, de frequentie van hittegolven gaat in stijgende lijn en de bevolking slentert steeds vaker al puffend over straat met de drukkende warmte. Gelukkig halen we ook een groot… lees meer ….

 • Dronevluchten

  Om uitgestrekte gebieden zoals polders, stranden en archeologische sites in kaart te brengen, maken we gebruik van onbemande vliegtuigen of drones. Alle drones zijn uitgerust met RTK GPS, nauwkeurige camera’s en andere meetsensoren,… lees meer ….

 • Kabels en leidingen

  Kabels en leidingen worden in de grond geplaatst of verplaatst en vragen vaak de nodige opvolging. Denk maar aan het verplaatsen van leidingen bij renovaties of het plaatsen van kabels bij nieuwbouwprojecten. Door… lees meer ….

 • Machinesturing

  Steeds meer aannemers rusten het machinepark uit met diverse sensoren, om nog sneller te werken en de efficiëntie op te drijven. Om de aannemers te ondersteunen, heeft MEET HET reeds jaren expertise opgebouwd.… lees meer ….

 • Opmeting bestaande toestand voor inplanting

  Alle opmetingen waar geen grensonderzoek voor nodig is, noemen we opmetingen van de bestaande toestand. De huidige toestand van een perceel of gebouw wordt met andere woorden in een nauwkeurig en gedetailleerd opmetingsplan… lees meer ….

 • Puntenwolk – Laserscanning

  Met laserscanners wordt de volledige ruimte in 3D ingemeten, op basis van een puntenwolk van miljoenen meetpunten. Maar wat verstaan we onder een puntenwolk? Een puntenwolk is een massa aan data, miljoenen puntjes… lees meer ….