Ieder type meetopdracht voor professionelen kunnen we aan.

3D contextmodel

Een 3D-model van de omgeving van een bouwplaats, straat, wijk of stad kan op diverse aspecten zeer nuttig zijn.

Bijvoorbeeld om lichtstudies uit te voeren, om de impact op de omgeving te visualiseren of om de verkoop van een project te stimuleren.
En dat zijn slechts een aantal voorbeelden.

Kantoren met expertise

Kantoren met expertise

Archeologische opmetingen

Een middeleeuws kasteel, een prehistorisch grafmonument of een oude Romeinse waterweg; we hechten veel waarde aan beschermd cultureel erfgoed, waardoor de nodige bewaking geen overbodige luxe is.
Onze landmeters bieden dan ook graag ondersteuning bij jouw archeologisch project.

Hoe kunnen we helpen?
MEET HET is de helpende hand met uitzettingen en inmetingen van boorpunten, vlakdekkende opgravingen, inmetingen van sleuvenonderzoek of plaatsing van referentiepunten.
Of het nu een landelijk, stedelijk of bosrijk gebied betreft, we helpen waar we kunnen.

Bovendien leveren we de metingen digitaal aan in het gewenste tekenpakket (CAD, GIS, …), om jou zo veel mogelijk te ontlasten.

Kantoren met expertise

Architectuurplannen

Of je nu een woning, appartement of zelfs een historisch monumentaal klooster wil renoveren, MEET HET brengt elk pand zorgvuldig in kaart.
Van grondplannen tot snedes en gevelaanzichten, onze landmeters en tekenaars hanteren steeds de meest efficiënte methode en schieten graag voor jou in actie.

Voor de grotere opdrachten of de panden met bijzonder veel detail maken we gebruik van laserscanning en/of indoor mobile mapping, waarbij we met mobiele laserscanners een gebouw aan wandelsnelheid doorlopen en in 3D opmeten.
Deze techniek heeft een hoger rendement dan statische laserscanning, wat het uitermate geschikt maakt voor meetcampagnes met een kort tijdvenster.

In elk geval – ongeacht de grootte van het pand – leveren we de plannen steeds digitaal aan in een gangbaar CAD-formaat.

Kantoren met expertise

Asbestinventarisatie – ADI

Een asbestinventarisatie (ADI) is verplicht bij elke overdracht van vastgoed onder de levenden.
Dit wil zeggen dat niet enkel bij de verkoop van onroerende goederen maar ook bij een schenking of recht van opstal een inventarisatie vereist is.

Tijdens een plaatsbezoek wordt een volledig pand gecontroleerd op asbestverdachte materialen.
Het is in eerste instantie de bedoeling om een risco-analyse op te maken inzake de asbestveiligheid van uw pand.
De inventarisatie omvat, naast een overzicht en lokalisatie van de asbestverdachte bronnen, ook informatie over hoe u eventueel aanwezige asbesthoudende toepassingen veilig kan beheren of verwijderen.

Vanaf 23 november 2022 is er de verplichting om een inventarisatie te doen voor alle gebouwen met risicobouwjaar. Concreet zijn dit panden die werden gebouwd voor 2001.
Het attest blijft in de regel 10 jaar geldig, maar bij een onveilige toestand wordt de geldigheid beperkt tot 5 jaar.

Vraag offerte aan of bestel direct je asbestdeskundige inventarisatie

Asbuilt

Een as-built meting is een opmeting van de bestaande toestand na het beëindigen van de werken, aangezien de uiteindelijke uitvoering vaak afwijkt van de oorspronkelijke plannen.
Je mag dit echter niet zien als een aangepaste of verbeterde versie van het oorspronkelijke bouwplan, maar eerder als een nieuw plan op basis van de volledig correcte metingen, om zo de wijzigingen nauwkeurig te achterhalen.

Wanneer heb je een as-built meting nodig?
De as-built tekeningen van MEET HET vinden hun toepassing in een breed scala aan domeinen: wegeniswerken, sleuven, gebouwen, nutsleidingen, rioleringswerken …

Ons team brengt elke omgeving opnieuw in kaart voor latere uitbreidingen of graafwerken. Bovendien zijn we vertrouwd met de tekenstandaarden van onder andere AIV (GRB), AWV,… zowel in 2D als in 3D.

Kantoren met expertise

BIM model

De term BIM duikt steeds vaker op in bouwwereld en is dan ook niet meer weg te denken binnen onze sector.

Maar wat betekent het concreet?
Onder BIM verstaat men doorgaans Building Information Models (het bouwinformatiemodel) of Building Information Modelling (het maken van digitale bouwmodellen).
Het is met andere woorden een virtuele voorstelling van het pand, waarbij geometrie en informatie aan elkaar gekoppeld worden.

Een BIM-model wordt gebruikt om een (ver)bouwproces in eerste instantie digitaal te testen, zodat fouten niet op de werf worden ontdekt en de faalkosten aanzienlijk worden gereduceerd.
En dat is niet het enige voordeel.
Een aanpassing in 3D wordt meteen doorgevoerd in de gelinkte 2D-plannen, waardoor inconsistentie van de tekeningen definitief tot het verleden behoort.

En hoe gaat dat in zijn werk?
De modellen werken we uit volgens de verschillende graden van detail – ook wel Level Of Detail genoemd: LOD100, LOD200, LOD250, LOD300 of LOD350.
Als basis voor de opmaak van de geometrie gebruiken we de puntenwolken die afkomstig zijn van 3D-scans, fotogrammetrie met drones, totaalstation- en GPS-metingen of bestaande 2D-plannen.

We bouwen de modellen in Archicad of Revit, maar ook aanleveren in IFC (het standaard uitwisselingsformaat voor BIM-modellen) is zeker mogelijk.

Kantoren met expertise

Dakmeting voor zonnepanelen

Onze zomers worden steeds warmer, de frequentie van hittegolven gaat in stijgende lijn en de bevolking slentert steeds vaker al puffend over straat met de drukkende warmte.
Gelukkig halen we ook een groot voordeel uit de vele zonne-uurtjes dankzij zonnepanelen.

Om het beste rendement te halen is het echter belangrijk om te weten wat de vrije ruimte is op het dak en welke installaties of objecten een negatieve invloed hebben op de opbrengst.

Onze landmeters zijn uitgerust met de meest innovatieve meetinstrumenten om veilig en efficient alle details in kaart te brengen.

Als resultaat sturen we jou een 3D-model dat je direct kan inladen in jouw planningssoftware.

Kantoren met expertise

Dronevluchten

Om uitgestrekte gebieden zoals polders, stranden en archeologische sites in kaart te brengen, maken we gebruik van onbemande vliegtuigen of drones.
Alle drones zijn uitgerust met RTK GPS, nauwkeurige camera’s en andere meetsensoren, zoals infrarood en multispectral.

Onze gecertificeerde dronepiloten maken luchtfoto’s met een speciaal ontworpen drone voor karteringen en inspecties.
De foto’s worden via fotogrammetrie software samengevoegd tot een fotomozaïek, waaruit we een 3D-model, puntenwolk of orthofoto kunnen genereren.

Wil je een moeilijk toegankelijke plaats in kaart brengen, zoals daken, zonnepanelen, kerktorens of luchtleidingen?
Dan schakelen we de multicopter in.

Bovendien kunnen we – naast mapping en inspecties – ook een belangrijke helpende hand zijn in de agricultuur, door bijvoorbeeld de groei tijdens het groeiseizoen te monitoren en na te gaan of het gewas overal egaal groeit, maar ook waar het achterblijft.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem contact met ons op en we kijken samen welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Kabels en leidingen

Kabels en leidingen worden in de grond geplaatst of verplaatst en vragen vaak de nodige opvolging.
Denk maar aan het verplaatsen van leidingen bij renovaties of het plaatsen van kabels bij nieuwbouwprojecten.

Door onze jarenlange ervaring heeft MEET HET expertise opgebouwd in alle landmeetkundige domeinen met betrekking tot kabels en leidingen, gaande van het ontwerp en uitvoering tot as-built metingen van leidingtracés, proefsonderingen en bovengrondse objecten zoals bomen, straatkolken, inspectieputten en lantaarns.

Kortom, alles wat zich zowel onder als boven de grond bevindt, heeft voor ons geen geheimen.

Kantoren met expertise

Machinesturing

Steeds meer aannemers rusten het machinepark uit met diverse sensoren, om nog sneller te werken en de efficiëntie op te drijven.

Om de aannemers te ondersteunen, heeft MEET HET reeds jaren expertise opgebouwd.

Zo kunnen we hulp bieden door 3D-modellen op te maken voor de machines, dit voor de gangbare merken (Topcon, Trimble, Leica).
De modellen zijn direct inleesbaar in de kraan, buldozer,…
Wij zorgen dat je geen tijd verliest met omzetten van de data

Ook kunnen we assisteren op de werf om op te starten, door bestaande toestanden op te meten of as-built plannen op te maken.

Kantoren met expertise

Opmeting bestaande toestand voor inplanting

Alle opmetingen waar geen grensonderzoek voor nodig is, noemen we opmetingen van de bestaande toestand.

De huidige toestand van een perceel of gebouw wordt met andere woorden in een nauwkeurig en gedetailleerd opmetingsplan weergegeven.

Afhankelijk van de grootte van het project, de tijdsdruk en de gewenste nauwkeurigheid, kiezen we de gepaste combinatie van meet- en verwerkingsmethodes.

Kantoren met expertise

Puntenwolk – Laserscanning

Met laserscanners wordt de volledige ruimte in 3D ingemeten, op basis van een puntenwolk van miljoenen meetpunten.

Maar wat verstaan we onder een puntenwolk?
Een puntenwolk is een massa aan data, miljoenen puntjes met XYZ-coördinaten.
De puntenwolken van de afzonderlijke posities koppelen we vervolgens aan elkaar, waardoor een gezamenlijke pointcloud wordt geregistreerd.

Dit gebruiken we als basisdata voor het opmaken van 2D-plannen of 3D-modellen.
Het inkleuren van de puntenwolk kan bovendien op verschillende manieren: in fotorealistische kleuren, volgens intensiteit of volgens hoogte.

Wil je zelf graag met puntenwolken leren werken?
Dan helpen we jou graag in je eigen software op weg.

Kantoren met expertise

Terreinmodellen en grondhoeveelheden

Een duidelijk beeld nodig van de glooiing van jouw terrein?
Vermoed je dat de afwatering van de akker niet gelijkmatig verloopt?

Heb je bouwplannen op een heuvel?
Wens je een duidelijk beeld over hoeveel kubieke meter grond een ophoging of uitgraving bevat?
Of merk je een te steile toegangsweg of moeilijke passage over een bolle weg?

MEET HET is in alle gevallen de geschikte partner.
We zorgen met plezier voor een correct 3D-beeld, een duidelijk plan met hoogtematen en -lijnen en een zorgvuldige rapportage.

Kantoren met expertise

Uitzetwerk

Onder uitzetwerk of het uitzetten verstaan we de gegevens van een plan of ontwerp op het terrein markeren.

Afhankelijk van het doel en de soort ondergrond gebruiken we hiervoor spuitverf, piketten, meetnagels, betonijzers, nagels, krasjes of andere merktekens.

Onze landmeter-expert is de geknipte persoon om zowel bij de opstart van de werf als tijdens de diverse projectfasen langs te komen en de gewenste punten (zoals referentiehoogtes, funderingen en assen van gebouwen) nauwkeurig uit te zetten.

Kantoren met expertise

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Meet Het Logo Icon White

Voor algemene vragen,
samenwerkingen of gekke
projecten helpen we je graag via
ons hoofdkantoor verder.

CONTACTEER ONS Arrow Link