Technische Metingen

Wil je zeker zijn van de laatste millimeter, een tiende of een honderste? In een complex en technisch vraagstuk, zetten we graag onze tanden.
 • NEN 2580 meetrapport

  Jouw opmetingen volgens NEN 2580: precisie en efficiëntie in elk detail Bij MEET HET begrijpen we hoe belangrijk nauwkeurige en betrouwbare oppervlaktebepalingen voor jou zijn. Daarom bieden we opmetingen aan volgens de NEN… lees meer ….

 • Lasertracker

  Een lasertracker kan vergeleken worden met een totaalstation, het meet evenzeer hoeken en afstanden. Er is echter een aanzienlijk verschil: daar waar een totaalstation een nauwkeurigheid heeft van 1 à 2 millimeter, haalt… lees meer ….

 • Dimensional control

  Om na te gaan of een voorwerp, structuur of schip of kunstwerk volgens ontwerp gebouwd werd, wordt een dimensional control uitgevoerd. Hierbij worden bepaalde maten genomen om na te gaan of het volgens… lees meer ….

 • Inpassingsonderzoek

  Voor grotere (beweegbare) constructies zoals bruggen en sluizen wordt vaak een inpassingsonderzoek gedaan vooraleer de constructie getransporteerd en ingebouwd wordt. De omgevende vaste constructie wordt ingemeten on site. Hierin wordt in eerste instantie… lees meer ….

 • Offset survey schepen

  Op schepen wordt regelmatig een dimensional control of offset survey uitgevoerd om verschillende sensoren aan boord tegenover elkaar te kunnen positioneren. Aan de hand van deze offset rapportage kunnen de parameters van het… lees meer ….

 • Vlakheidsmeting

  Om na te gaan of een vloer perfect vlak is en of er vervormingen in muren zitten, worden vlakheidsmetingen uitgevoerd met waterpasinstrument, totaalstation, lasertracker of laserscanner. De afstand van het gemeten punt tot… lees meer ….

 • Belastingsproef

  Om na te gaan of een bestaande of nieuw gebouwde structuur, gebouw of kunstwerk voldoende stevig is, worden belastingsproeven uitgevoerd. Hierbij worden bewegingen, verplaatsingen of trillingen zowel boven- als ondergronds gemeten en dit… lees meer ….

 • Spoormeting van kranen

  Nazicht van de sporen voor bovenloopkranen. Door precisiemetingen uit te voeren, kan het loopvlak van een kraanbaan correct in kaart gebracht worden. Een rapportage maakt het meetwerk compleet. lees meer ….